Cum speli corect gecile la maşină. Aşa nu le strici, e important să ţii cont de un lucru

0
197

Fie că sunt ținute în cufere speciale, dulap separat sau saci vidați, hainele de iarnă, în momentul în care sunt scoase și pregătite să intre din nou în garderoba de zi cu zi, au un miros neplăcut, de „stătut”. Dacă nu vrei să le duci la un centru special, ceea ce înseamnă drumuri în plus și bani cheltuiți, poți să speli gecile și acasă, la mașină.

Nu trebuie decât să alegi setările potrivite la mașina de spălat rufe, în funcție de materialul din care sunt făcute hainele. Modelele mai noi au câte un program creat special pentru fiecare tip de țesătură, iar cele mai multe au unul și pentru gecile de iarnă ce au nevoie de condiții speciale în timpul spălării.

Trucul ce le va menține ca noi

Astfel, înainte de a le pune în cuva aparatului, citește cu atenție instrucțiunile de pe etichete. În cele mai multe cazuri se recomandă ca jachetele să fie spălate la un program pentru țesături sintetice, la o temperatură care să nu depășească 30 de grade Celsius. Detergentul folosit nu este o problemă, îl poți utiliza fără emoții pe cel cu care ești deja obișnuit.

Există, însă, un truc ce va ajuta hainele de iarnă să nu se strice. Odată cu gecile, pune în cuva mașinii de spălat și câteva mingi de tenis curate. În timpul rotațiilor tamburului, acestea vor permite aerisirea pufului și vor menține aspectul pufos al hainelor.

Se recomandă să selectezi două cicluri de clătire, având grijă să alegi o centrifugare blândă. La sfârșitul programului, vei observa că jachetele s-au turtit din cauza apei. Nu este motiv de îngrijorare, acestea vor reveni la forma inițială în timpul procesului de uscare.

sursa: playtech.ro


Articolul precedentSituație dramatică în pădurile din raionul vecin: la Arionești și Pocrovca au fost depistate tăieri ilicite /VIDEO/
Articolul următorToate bananele sunt radioactive? Ce înseamnă asta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.