Cum să ajuți un copil foarte emotiv să facă față sentimentelor, conform specialiștilor

0
85

La orice vârstă, plânsul este un răspuns normal la a fi copleșit de sentimente puternice, cum ar fi furia, frica, stresul sau chiar fericirea. Unii copii, însă, plâng mai mult decât alții. Acei copii s-ar putea să se enerveze mai des, să se simtă frustrați mai repede și să devină prea entuziasmați în comparație cu semenii lor.

Este important ca copilul să recunoască și să definească cum se simte. Poți începe prin a-l învăța despre emoții, astfel încât să învețe că lucrurile care pot părea copleșitoare au, de fapt, un nume, spun specialiștii.

Spune-i, spre exemplu: „Arăți trist acum” sau „Pot spune că ești supărat”. De asemenea, poți să-i spui copilului tău cum te simți tu: „Sunt trist că nu putem merge azi la bunica” sau „Sunt surprins că băieții ăia au fost atât de răutăcioși astăzi”.

De asemenea, poți iniția conversații despre sentimente vorbind despre personaje din cărți sau din desene animate. Din când în când, pune întrebări precum: „Cum crezi că se simte acest personaj?”. Cu practică, capacitatea copilului tău de a-și cunoaște emoțiile se va îmbunătăți.

Conștientizarea emoțională poate ajuta copiii să fie puternici mental, chiar și atunci când simt emoții profund.

De asemenea, este important ca copiii să învețe cum să-și exprime emoțiile într-un mod adecvat din punct de vedere social. Să țipi tare în mijlocul magazinului alimentar, să plângi sau să faci o scenă de nervi la școală, de exemplu, nu este în regulă.

Spune-i copilului tău că poate simți orice emoție pe care o dorește – și este în regulă să se simtă foarte furios sau foarte speriat. Dar, clarifică faptul că are opțiuni în ceea ce privește modul în care răspunde la acele sentimente incomode.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentUtil: iată 9 legi pe care trebuie să le respecți, dacă mergi cu mașina personală în Uniunea Europeană
Articolul următorDe ce citesc “Observatorul de Nord”: cest ziar este despre noi și pentru noi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.