Cum mănânci cina la ora 17:00 fără să ți se facă foame până a doua zi

0
486

O zicală spune că trebuie să mâncăm „dimineața ca un rege, la prânz ca un prinț, iar seara ca un om al străzii”. Un nou studiu demonstrează că există o explicație științifică în spatele acestui principiu transmis din generație în generație, ce ajută oamenii să își mențină o greutate sănătoasă.

Conform cercetărilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea Harvard, publicate în revista Cell Metabolism, șansele ca oamenilor să li se facă foame în timpul zilei s-au înjumătățit în cazul celor care mănâncă cina la ora 17:00, în comparație cu cei care iau cina la ora 21:00.

S-a descoperit că mâncatul la o oră mai târzie afectează raportul dintre doi hormoni care influențează apariția senzației de foame. Nivelul de leptină, compusul care dă senzația de sațietate, scade atunci când oamenii mănâncă mai aproape de ora de culcare. În plus, cei care mănâncă târziu ard calorii într-un ritm mai lent.

Concluziile studiului realizat de cercetătorii de la Harvard nu sunt deloc surprinzătoare pentru Anna Mapson, terapeut nutrițional. Aceasta și-a propus ca ea și familia ei să ajungă să ia cina la 17:00 sau, cel târziu, la 17:30.

„Capacitatea noastră de a procesa glucoza este mai bună dimineața, așa că oamenii care mănâncă mai devreme în timpul zilei tind să aibă un răspuns mai bun la insulină la alimente”, spune ea. „Pe termen lung, acest lucru poate duce la un risc redus de afecțiuni metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2 sau obezitatea”, a explicat Mapson, potrivit Telegraph.

Potrivit acesteia, mâncatul la ore târzii ar putea afecta sănătatea unor persoane prin efectele pe care le are asupra acizilor grași și glucozei din sânge. Pe cei cărora le este imposibil să ia cina la ora 17:00, terapeutul nutrițional îi sfătuiește să aplice următorul principiu: să aibă ultima masă a zilei cu cel puțin trei ore înainte de a merge la culcare, pentru a acorda suficient timp unei digestii mai bune.

Cum mănânci cina la ora 17:00 fără să ți se facă foame până a doua zi. Mapson are și un truc de neratat: la cină, din farfurie nu ar trebui să lipsească o proteină, precum carne, pește, ouă sau tofu pentru că „așa te vei simți sătul mai mult timp”.

sursa: playtech.ro

 


Articolul precedentOuă cu salmonella, tone de pește cu paraziți și sfeclă plină cu nitrați: Inspectorii ANSA au descins cu verificări inopinate la magazine și depozite
Articolul următorGhicește filmul în care a jucat Leonardo Di Caprio dupa îmbrăcăminte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.