Cum faci un ou poșat perfect! Trucul pe care l-ai așteptat toată viața

0
155

Mulți oameni preferă să consume la micul dejun preparate sărate. Majoritatea gospodinelor gătesc ouă poșate dimineața alături de brânzeturi sau la un prânz mai copios alături de pâine prăjită și avocado. Cu toate astea, puține dintre ele știu să îl gătească așa cum trebuie.

Iată că bucătarii vin acum cu detalii despre trucul magic ce îi ajută să scoată mereu o farfurie de nota zece. Mai exact, este vorba despre gătitul în polonic. Ai nevoie doar de un polonic și de un ou. Dacă îți plac ouăle moi, bine fierte și cu un gălbenuș moale și delicios, atunci o să îți placă și acest ou poșat pe care îl poți face direct în polonic.

O opțiune puțin mai complicată este să fierbi apa până în cel mai înalt punct de fierbere, iar mai apoi să adaugi un ou în coajă pe care să îl lași acolo între 3 și 5 minute, în funcție de dimensiunea sa. Cu toate astea, varianta cea mai ușoară pe care o poți controla este gătirea sa într-un polonic, fără coajă. Nu ai nevoie de mai mult de două minute pentru micul dejun.

Ce trebuie să faci?

Pune apă într-un ibric mai mare, iar mai apoi lasă apa să dea în clocot. Sparge oul direct în polonic și ține ustensila pentru bucătărie în lichidul fierbinte preț de două minute. Vei observa cum albușul începe să se coaguleze pe margine, ulterior și gălbenușul se va face încet.

După ce albușul este făcut în întregime, scufundă polonicul în apă pentru a fierbe și părțile rămase crude. În doar câteva secunde poți pune pe masă celor mai grăbiți un mic dejun sănătos, delicios și sățios.

Nu uita să adaugi sare și piper după gust. De asemenea, dacă vrei să pregătești o masă mai aparte, pune lângă ouăle făcute un platou cu castraveți, roșii, brânzeturi, iaurt, ardei și avocado. În cazul în care vrei să te rezumi la un mic dejun clasic, servește oul poșat doar cu pâine.

sursa: playtech.ro

Articolul precedentCorpul tău are nevoie de ajutor: nu-l lăsa la nevoie!
Articolul următorVeste bună! Pericolul inundațiioor nu mai există

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.