Cum consumăm cafeaua pe timp de vară: Află șase rețete de cafea rece

0
342

Vara sunt foarte populare specialitățile din cafea precum Mocha Latte, Coffee Coolata, Coffee Frappuccino, Iced Mocha, etc. – o alternativă bună pentru cafeaua fierbinte. Află cum îți poate dăuna cafeaua pe timp devară și ce sfaturi au medicii. Totodată îți oferim câteva rețete de cafea rece, dacă nu poți renunța la cea mai populară băutură din lume, după apă.

Potrivit medicilor, vara trebuie să evităm sau să reducem pe cât posibil consumul de cafea. Explicația rezida în procesele la care ia parte odată ajunsă în corpul uman. Pe timp de canicula, organismul pierde în mod natural o mare cantitate de apă și săruri. Ca și cum nu ar fi de ajuns că transpirăm, mai pierdem apă și pe cale urinară, scrie gradinamea.ro.

”Alcoolul și cafeaua nu sunt recomandate în astfel de momente deoarece accentuează penuria de apă, iar situația poate degenera foarte ușor către o stare acută de deshidratare, însoțită de simptome și afecțiuni specifice. Alimentația noastră trebuie să conțină vara multe fructe și legume. Dintre lichide, apa amestecată cu puțin suc proaspat de lămâie reprezintă poate cea mai sănătoasă și revigoranta alternativă a cafelei. Alți specialiști propun înlocuirea cu ceai verde, care are un conținut mai redus de cofeină și mai mulți antioxidanți.

Reducerea cantității de cafea trebuie să se facă treptat, pe parcursul mai multor zile, astfel încât organismul să accepte mai ușor modificarea. Cea mai bună soluție este înjumătățirea cantității de la o zi la alta. Atunci când bei cafea sau ceai negru bea și câte o gură de apă după fiecare înghititură de cafea. Vei compensa astfel deshidratarea produsă de cofeină, plus că vei simți gustul cafelei sau al ceaiului mult mai bine”, mai scrie sursa.

Frappe – cea mai populară cafea rece

Frappe sau cafeaua rece grecească este una dintre cele mai cunoscute variante de cafea rece. În Grecia această băutură este una…națională, arhicunoscută și foarte populară din primăvară, când temperaturile urcă și până toamna târziu. Vara poți vedea cu grecii sorb, fără grabă, această băutură energizantă și răcoritoare pe la numeroasele terase.

Frappe se prepară foarte ușor în condiții de casă. Pentru această băutură se utilizează cafeaua solubilă. La 1 linguriță de cafea se ia tot atâta zahăr și se amestecă bine, apoi se adaugă 1-2 lingurițe de apă la temeperatura camerei și se amestecă bine. Ideal  e să utilizezi un mixer special pentru frappe, dar în condiții de casă poți amesteca bine și cu o lingură sau o furculiță.

Când obții o textură cremoasă, adaugi aproximativ 200 ml de apă foarte rece, apoi adaugi un pic de lapte. Cafeaua se servește în pahare înalte de sticlă. Poți adăuga și câteva cuburi de gheață, dar ar putea să influențeze gustul.

 

Rețete de cafea rece

Înlocuiește cafeaua fierbinte cu o cafea racoritoare cu gheață și răsfață-te în fiecare zi. Alege o rețetă dintre cele cinci, sugerate de foodstory.ro

 

  1. Affogato al Caffe

Este o specialitate italiană ce reunește doua din produsele noastre de vară preferate: înghețata și espresso. Pune puțina înghețata de vanilie, de ciocolată sau de cafea și toarnă peste ea espresso fierbinte. Deasupra, aruncă 4-5 boabe de cafea, pentru decor.

 

  1. Ice coffee

Vrei să ai tot timpul la îndemană o cafea rece? Fă mai multă cu o seara inainte și pune-o la frigider. Dimineața, arunca niște cuburi de gheață în ea (dacă sunt tot din cafea, cu atât mai bine) și puțin lapte.

 

  1. Cafea tare cu gust de cocktail

O cafea rece poate să te răcorească în după-amieze fierbinți, dar poate să fie și un răsfaăț în serile de vara. În locul unei Irish Coffee fierbinte poți încerca o cafea rece cu un adaos de rom, brandy sau lichior de anason.

 

  1. Ice coffee cu aromă de vanilie

Toarnă cafeaua fierbinte peste cuburile de gheață. Adaugă lapte și sirop de vanilie, după gust.

 

  1. Cuburi de cafea cu lapte

Fă-ți cafea și pune-o în taviță pentru cuburi de gheața. A doua zi, scoate-le și pune-le într-un pahar mare. Toarnă peste ele lapte, 1 linguraă de extract de vanilie și puțin zahăr/îndulcitor.


Articolul precedentUn sorocean a băut atât de mult spirt încât este imun de la Covid 19 până la Covid 27
Articolul următorVom avea pâine bună și…ieftină?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.