Cu doamne ajută: primii 53 de beneficiari ai Programului Național de Dezvoltare Locală „Satul European” au semnat contractele de finanțare

0
215

 Primii 53 de beneficiari ai Programului Național de Dezvoltare Locală „Satul European” au semnat contractele de finanțare. Valoarea acestora este de circa 195 de milioane de lei, a anunţat astăzi Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), transmite MOLDPRES.

Din numărul total, 17 sunt proiecte pentru construcția, renovarea/reabilitarea clădirilor publice, inclusiv prin măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice (creșterea performanței energetice) a clădirilor publice.  „De asemenea, 16 sunt proiecte pentru construcția, reconstrucția edificiilor sportive, inclusiv a edificiilor destinate dezvoltării serviciilor sociale destinate populației din grupurile social-vulnerabile (centre de îngrijire pentru copii, persoane în etate și persoane cu necesități speciale), inclusiv a infrastructurii medicale”, indică MIDR.

Conform sursei citate, 12 proiecte prevăd construcția/extinderea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, de epurare a apei și de canalizare, destinate obiectivelor publice de interes local; cinci proiecte sunt pentru instalarea iluminatului public; două sunt pentru restaurarea/reabilitarea/reconstituirea/conservarea monumentelor/structurilor istorice specifice pentru arhitectura rurală tradițională într-o anumită zonă, destinate unor scopuri publice şi un proiect prevede elaborarea planurilor urbanistice generale.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat în luna martie despre lansarea programului național de dezvoltare locală „Satul european”. În acest an, programul are un buget de 470 milioane de lei. Alte 300 milioane de lei din cadrul programului au fost alocate proiectului de dezvoltare regională. La 11 august, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a anunţat că au fost îndeplinite toate procedurile pentru a începe lucrările de implementare a proiectelor selectate în cadrul Programului național „Satul European”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.