Cu 200 de elevi mai puțini în raionul Soroca

0
42

Elevii au revenit pe băncile școlii. În acest an, primul clopoțel a sunat la 3 septembrie, când în instituțiile de învățământ școlar din țară au fost desfășurate careuri.

Rețeaua școlară din raionul Soroca include cinci licee, 28 gimnazii, șapte școli primare, cinci școli primare-grădinițe și o filială a LT ”Ion Creangă” în Țepilova, unde în clasa întâi s-au înscris șase elevi. În total, 780 de copii (cifră preliminară) din raion au mers în clasa întâi în acest an.

În școlile din Slobozia Nouă și Sobari anul de învățământ a demarat fără elevi de clasa întâi, iar în gimnaziul Hristici în acest an studiază doar elevi din clasele primare. După cum ne-a comunicat Angela Mușenco, șefa Direcției raionale Învățământ, din cei 24 de gimnaziști nu puteau fi create clase complete, astfel autoritățile, în comun cu părinții, au decis că elevii vor fi transportați la LT ”Ion Creangă”, unde vor studia în clase gimnaziale.

În acest an, 920 de elevi sunt transportați către școlile de circumscripție. În acest scop la dispoziția elevilor sunt 26 de unități de transport, dintre care 21 ale DÎ și cinci contractate de la agenți economici.

Numărul elevilor este în scădere, menționează autoritățile raionale din învățământ. Astfel, în acest an de studii, în raionul Soroca sunt în total 7662 elevi, față de 7877 elevi în anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.