Crucile și monumentele de pe marginea drumurilor vor fi scoase

0
15

Toate obiectele funerare amplasate pe marginea traseelor din țară urmează a fi înlăturate, potrivit unui ordin emis recent de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Astfel, toate crucile, dar și monumentele urmează să fie dezinstalate în cel mult șase luni de la data emiterii acestui ordin.

În cazul în care aceste obiecte nu vor fi scoase de către rudele persoanelor decedate, atunci acestea urmează să fie duse în locuri speciale și date preoților care vor înhuma persoane social-vulnerabile sau fără adăpost, scrie în comunicatul publicat de către minister.

În comunicat se mai menționează că aceste obiecte reprezintă pericol și pentru șoferi. O parte din accidentele rutiere înregistrate pe teritoriul țării s-au produs în urma impactului cu monumentele funerare. În consecință, au de suferit un număr însemnat de persoane, șoferii, precum și însoțitorii acestora.

În primăvara acestui an, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a organizat un grup de lucru format din specialiști din domeniul transporturilor, dar și membrii ai ONG-urilor și societății civile, unde au analizat această problemă. Ulterior, documentul elaborat a fost supus dezbaterilor publice.

ORDIN cu privire la aprobarea Planului de Acțiuni privind demontarea crucilor și altor obiecte funerare din zonele drumurilor publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.