Creștere ilicită de mac la Ocolina

0
67

Polițiștii au depistat într-o gospodărie din satul Ocolina, o creştere ilicită de mac, în număr de 106 fire, în cadrul efectuării unei razii, săptămâna trecută, în localitatea dată şi în satul Ţepilova, raionul Soroca.

Astfel, au fost verificate locurile de agrement, barurile, gospodăriile ţărăneşti, bazinele acvatice, locurile de concentrare a minorilor, terenurile agricole, posesorii de arme, depozitele de păstrare a substanțelor chimice, oficiile poştale, oficiile Medicilor de Familie şi biserici, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Soroca.

În privinţa proprietarului va fi iniţiată o procedură contravenţională pentru ,,Cultivarea ilegală a plantelor ce conţin droguri, precursori şi analogi ai acestora şi fabricarea etnobotanicelor”, iar suspectul riscă o amendă de la 42 la 60 de unităţi convenţionale, cu/sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 1 an la 3 ani.

Ludmila Sochircă, ofițer de presă din cadrul IP Soroca, a declarat pentru Observatorul de Nord că urmează a fi finisată expertiza medico-legală pe acest caz.

IP Soroca atenționează că este interzisă cultivarea plantelor ce conţin droguri (mac, cânepă).

Articolul precedentMETEO: Maxime până la +35 grade Celsius la nordul țării
Articolul următorRock în Cetate – primul concert de muzică alternativă în fortăreața de pe Nistru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.