COVID-19 revine? Află câte cazuri au fost înregistrate la Soroca

0
443

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat pentru ultimile două săptămâni despre creșterea cazurilor noi de coronavirus la nivel mondial. Ca să aflăm care este situația în raionul Soroca, am contactat-o pe Nina Spoialo, directorul adjunct al Spitalului Raional Soroca „Anatolie Prisacari”.

„În decursul ultimelor două săptămâni au fost înregistrate cinci consultări medicale cu suspecție la COVID-19. Vă informăm că starea de sănătate a tuturor pacienților a evoluat favorabil, situându-se la nivel de gravitate medie. În prezent, toți acești pacienți au fost externați, și suntem bucuroși să vă comunicăm că în secția noastră nu mai avem niciun pacient infectat cu COVID-19”, a menționat doamna Spoialo.

Specialiștii atenționează că trebuie să respectăm cu strictețe regulile de prevenire a COVID-19:

  1. Purtarea măștii: Purtați măști de protecție în caz dacă aveți suspecții.
  2. Igienă adecvată a mâinilor: Spălați-vă frecvent pe mâini cu săpun și apă timp de cel puțin 20 de secunde sau utilizați dezinfectant pentru mâini atunci când nu aveți acces la apă și săpun.
  3. Distanțare socială: Mențineți o distanță fizică adecvată de cel puțin 1-2 metri față de alte persoane, în special în spațiile publice.
  4. Evitarea aglomerațiilor: Încercați să evitați participarea la evenimente sau adunări mari și să reduceți la minim interacțiunile apropiate cu persoanele din afara gospodăriei.
  5. Ventilarea adecvată a spațiilor închise: Asigurați-vă că încăperile sunt bine ventilate pentru a reduce riscul de transmitere a virusului.
  6. Testare și izolare la simptome: Dacă dezvoltați simptome suspecte de COVID-19, efectuați un test și izolați-vă până când primiți un rezultat negativ sau primiți sfaturi medicale.
  7. Vaccinarea: Dacă sunteți eligibil, luați în considerare vaccinarea pentru a vă proteja împotriva bolii și pentru a ajuta la atingerea imunității colective.

Respectarea acestor reguli și promovarea lor în comunitatea dumneavoastră contribuie la limitarea răspândirii virusului și la protejarea celor mai vulnerabili. Cu toții avem un rol important în oprirea pandemiei și menținerea sănătății publice.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCum să evităm intoxicarea cu dioxid de carbon în perioada fermentării vinului
Articolul următorCum eviți reducerile false din magazinele online. ”Au apărut ca ciupercile după ploaie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.