COVID-19 mai face o victimă în raionul Soroca. Vezi câte persoane au fost depistate cu coronavirus în ultimile 24 de ore

0
714

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, a anunțat încă 453 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, numărul total ajungând la 27.443. Total teste efectuate – 2406, dintre care primar – 1872 şi repetat – 534. Din numărul total de cazuri, 2 sunt de import (Grecia-1, Portugalia-1).

Pe de altă parte, din numărul total de cazuri, 16 sunt lucrători medicali: medici-3, asistenți medicali- 13. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 434 stare gravă (dintre care 33 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1174- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare. Alte 182 persoane au fost tratate și externate. Până la ziua de azi s-au tratat 19.100 persoane.

Totodată, Ministerul Sănătății a comunicat despre înregistrarea altor șase decese cauzate de COVID-19:

Deces 836: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 1 august, la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie ischemică, insuficiență cardiacă.

Deces 837: Bărbat de 62 ani, din raionul Soroca. Transferat de la Spitalul Raional Soroca, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică, diabet zaharat.

Deces 838: Femeie de 90 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 24 iulie, la Spitalul Clinic Municipal „Gh. Paladi”. Comorbidități: cardiomiopaie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 839: Femeie de 63 ani, din mun.Chișinău. Internată la data de 1 august, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 840: Bărbat de 66 ani, din raionul Drochia. Transferat la data de 29 iulie, de la Spitalul Raional Drochia, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 841: Bărbat de 69 ani, din raionul Rîșcani. Internat la data de 29 iulie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: ciroză hepatică, diabet zaharat.

 

Articolul precedentAproape 500 persoane, inclusiv din Soroca, au donat plasmă pentru pacienții cu forme grave și extrem de grave de COVID-19
Articolul următorLa 70 de ani, condamnat la închisoare pentru viol
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.