„COVID-19 în raionul Soroca: Femeile sunt mai afectate decât bărbații. Aflați care a fost cea mai neagră zi din pandemie și multe alte informații…

0
30

 Cifrele sunt mai grăitoare și mai elocvente decât orice fabulații sau presupuneri. Acest deziderat este valabil în toate cazurile, iar situația epidemiologica în municipiul și raionul Soroca, în plină pandemie de COVID-19, nu este o excepție.

Astfel, la ziua de astăzi, 31 august, în raionul Soroca au fost confirmate infectate cu coronavirus 1031 de persoane, dintre care 609 femei și 422 bărbați. 548 de persoane infectate au domiciliul în municipiul Soroca, iar restul din localitățile rurale. La ziua de 31 august, active sunt 81 de persoane, dintre care 57 în mun.Soroca și 24 în satele raionului. Să menționăm și faptul că cele mai multe persoane infectate de la începutul pandemiei (cu excepția mun.Soroca) sunt din satul Bădiceni – 176 (dintre care 1 pesoană mai este active), după care urmează satul Rublenița – 39 (2), Cosăuți – 22 (3), Zastânca – 16 (1), Vasilcău – 13 (1), Rădi Cereșnovăț – 12 (1), Vădeni – 10 (5)…

Statutul de suspecți de COVID-19 îl au 39 de persoane, alte 108 persoane fac parte din categoria „contacți” (55 din mun.Soroca). În carantină/autoizolare se află 656 persoane, 315 dintre care sunt locuitori ai mun.Soroca. Cele mai negre trei zile din perioada de pandemie au fost 13 mai cu 60 de persoane infectate la pasiv, după care urmează 4 aprilie – 44 cazuri și 16 mai – cu 31 persoane infectate. Cea mai afectată de coronavirus vârstă este 50-59 ani, cu 304 persoane infectate.

Regretabil, dar 30 de persoane au foct răpuse de acest virus periculos, inclusiv 16 locuitori ai municipiului Soroca, 3 persoane din Bădiceni, 2 persoane din Vasilcău și Dubna și câte o persoană de cedată din Rudi, Voloave, Schineni, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă, Rublenița, Racovăț.


Articolul precedentFecioarele pot pregăti buzunarele: îi așteaptă o săptămână cu mulți bani
Articolul următorUn minor a provocat un accident și a ajuns la spital
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.