Covid 19, duminică, 24 mai: + 99 persoane infectate și 8 persoane decedate, inclusiv 2 persoane infectate și un deces în raionul Soroca

0
245

Spre deosebire de zilele precedente, numărul persoanelor infectate a coborât sub 100, dar situația rămâne îngrijorătoare… Pe data de 24 mai au fost efectuate 723 de teste, 99 dintre care s-au dovedit a fi pozitive. Printre cei infectați sunt și 16 persoane din instituțiile medicale: 6 doctori, 4 asistenți medicali și 6 persoane din sistemul auxiliar.

Astfel, numărul celor infectați a trecut de 7000 și este de 7093 de persoane. Alte 250 de persoane au pierdut lupta cu virusul, inclusiv astăzi au decedat 3 bărbați și 5 femei:

Deces 243: Femeie de 70 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 20 mai, la spitalul raional Cahul. Comorbidități: cardiomiopatie hipertensivă, poliangioneuropatie diabetic, nefropatie diabetică. obezitate.

Deces 244: Bărbat de 80 ani, din raionul Anenii Noi. Internat la data de 11 mai, la spitalul raional Anenii Noi. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială, cardiopatie decompensată ischemică, infarct miocardic vechi.

Deces 245: Femeie de 59 ani, din mun. Chișinău. Internată la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: acidoză severă mixtă, lactacidemie severă, dereglări hidro-saline severe.

Deces 246: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 6 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comordibidități: hipertensiunea arterial, obezitate.

Deces 247: Femeie de 62 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 11 mai, la spitalul din Bălți. Comorbidități: diabet zaharat tip II, nefropatie, obezitate gr. III, insuficiență cardiacă.

Deces 248: Femeie de 53 ani, din mun. Chișinău. Transferată la data de 5 mai, de la SCM Sf. Treime la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hemipareză moderată pe stângă, afazie motorie, encefalopatie hipoxică cu tetraplegie si dereglarea funcțiilor vitale.

Deces 249: Bărbat de 72 ani, din raionul Soroca. Internat la data de 12 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: Diabet zaharat tip II decompensat, angiopolineuropatie diabetică membrelor inferioare, hipertensiune arteriala gr II, cardiopatie hipertensivă.

Deces 250: Bărbat de 63 ani, din raionul Cahul. Transferat la data de 13 mai din spitalul raional Cahul la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat tip II subcompensat. angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

INFO OdN


Articolul precedentCovid 19, duminică, 24 mai: + 99 persoane infectate și 8 persoane decedate, inclusiv 2 persoane infectate și un deces în raionul Soroca
Articolul următor“Cernoziomul de la Soroca” a fost demonstrat la diferite expoziţii din Rusia şi America
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.