Covid 19, duminică, 24 mai: + 99 persoane infectate și 8 persoane decedate, inclusiv 2 persoane infectate și un deces în raionul Soroca

0
900

    Spre deosebire de zilele precedente, numărul persoanelor infectate a coborât sub 100, dar situația rămâne îngrijorătoare… Pe data de 24 mai au fost efectuate 723 de teste, 99 dintre care s-au dovedit a fi pozitive. Printre cei infectați sunt și 16 persoane din instituțiile medicale: 6 doctori, 4 asistenți medicali și 6 persoane din sistemul auxiliar. Astfel, numărul celor infectați a trecut de 7000 și este de 7093 de persoane.

Alte 250 de persoane au pierdut lupta cu virusul, inclusiv astăzi au decedat 3 bărbați și 5 femei:

Deces 243: Femeie de 70 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 20 mai, la spitalul raional Cahul. Comorbidități: cardiomiopatie hipertensivă, poliangioneuropatie diabetic, nefropatie diabetică. obezitate.

Deces 244: Bărbat de 80 ani, din raionul Anenii Noi. Internat la data de 11 mai, la spitalul raional Anenii Noi. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială, cardiopatie decompensată ischemică, infarct miocardic vechi.

Deces 245: Femeie de 59 ani, din mun. Chișinău. Internată la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: acidoză severă mixtă, lactacidemie severă, dereglări hidro-saline severe.

Deces 246: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 6 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comordibidități: hipertensiunea arterial, obezitate.

Deces 247: Femeie de 62 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 11 mai, la spitalul din Bălți. Comorbidități: diabet zaharat tip II, nefropatie, obezitate gr. III, insuficiență cardiacă.

Deces 248: Femeie de 53 ani, din mun. Chișinău. Transferată la data de 5 mai, de la SCM Sf. Treime la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hemipareză moderată pe stângă, afazie motorie, encefalopatie hipoxică cu tetraplegie si dereglarea funcțiilor vitale.

Deces 249: Bărbat de 72 ani, din raionul Soroca. Internat la data de 12 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: Diabet zaharat tip II decompensat, angiopolineuropatie diabetică membrelor inferioare, hipertensiune arteriala gr II, cardiopatie hipertensivă.

Deces 250: Bărbat de 63 ani, din raionul Cahul. Transferat la data de 13 mai din spitalul raional Cahul la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat tip II subcompensat. angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

INFO OdN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.