Costel Alexe, președintele Consiliului județean Iași, după vizita la Soroca: „Suntem frați și drumul nostru este același” 

0
87

Colaborare transfrontalieră.

 „În acest weekend, am fost în raionul Soroca, în prima vizită oficială de la semnarea Acordului de cooperare între județul Iași și Raionul Soroca, de anul trecut”, scrie pe pagina sa de Facebook Costel Alexe, președintele Consiliului județean Iași.

„Suntem parteneri pentru viitorul comunităților pe care le reprezentăm. Acordul pe care l-am semnat întărește legătura istorică și culturală dintre regiunile noastre și deschide calea către numeroase oportunități de a dezvolta comunitățile din Iași și Soroca prin proiecte culturale, economice, schimburi de experiență și stabilirea de modele de bună practică în cooperarea transfrontalieră… Suntem frați și drumul nostru este același. Consiliul Județean Iași – Iași County Council, cu experiența și capacitatea sa operațională, va susține administrația de la Consiliul Raional Soroca în efortul de a dezvolta comunitatea. Îmi doresc ca, în baza acordului nostru de cooperare, dar și a valorilor comune, să putem avea cât mai multe inițiative pentru dezvoltarea comunităților noastre. Am vizitat mai multe atracții turistice din raion și obiective finanțate cu fonduri europene, începând cu Cetatea Soroca, Colegiul de ARte ,,Nicolae Botgros” or. Soroca, Căminul Cultural Vădeni, Biserica de lemn „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Cimitirul Eroilor Români.

Am rămas impresionat de cât de prezent este spiritul românesc în Soroca, de cât de bine sunt păstrate valorilor și tradițiile și cât de închegată este comunitatea. Îmi doresc cel mai mult să punem și noi, Iașul, o cărămidă la restaurarea și reabilitarea cetății din Soroca, o emblemă a Republicii Moldova, un simbol care păstrează România vie peste Prut.

Le mulțumesc pentru primire și colaborare partenerilor noștri de la Consiliul Raional Soroca, președintelui Veaceslav RUSNAC, vicepreședinților Alla BORDIANU, Svetlana PAUNESCU și Iurie TĂNASE, secretarului general al Consiliului Raional Stela ZABRIAN și întregii comunități care privește județul Iași ca pe un frate și partener. Sper ca împreună să facem lucruri frumoase și trainice”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook. (Sursa Foto: Costel Enache)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.