Copiii din Republica Moldova cu cetățenie ROMÂNĂ vor primi mai mulți bani de la 1 ianuarie 2024.

0
658

 Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care se majorează alocațiile pentru copii de la 1 ianuarie 2024. Alocaţia de stat, de care beneficiază și copiii basarabenilor cu domiciliu în România, va fi indexată anual cu rata medie a inflaţiei, scrie ziarulnational.md

Legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care cuantumul alocaţiei de stat este indexat anual, din oficiu, cu rata medie a inflaţiei, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Actualmente, alocația de stat pentru copii este de de 631 de lei românești (pentru copiii cu vârsta între 0 și 2 ani), respectiv de 256 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani.

Alocațiile pentru copii ar trebui să aibă următoarele valori de la 1 ianuarie 2024: 718 lei (începând cu 1 ianuarie 2024), pentru copiii cu vârsta între 0 – 2 ani, iar în cazul copilului cu handicap- pană la 18 ani; 291 de lei (începând cu 1 ianuarie 2024), pentru copilul care a depăşit vârsta de 2 ani, până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora. (FOTO: Ziarul Național)

Articolul precedentRecomandările endocrinologului Angela Belous: alimentația corectă pentru pacienții cu diabet
Articolul următorPodcast „Hai să ne înțelegem”, ediția 3
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.