Consulul Petrișor Dumitrescu a participat la evenimentele organizate pentru comemorarea a 81 de ani de la primul val al deportărilor

0
30
Consulul general al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, a participat la evenimentele organizate în nordul Republicii Moldova pentru comemorarea a 81 de ani de la primul val al deportărilor organizate de regimul sovietic împotriva românilor:
I. La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, raionul Floreşti, a avut loc un parastas pentru sufletele celor plecați dintre noi în acele vremuri cumplite, oficiat de PS Antonie, Episcop de Bălți, și soborul de preoți ai Episcopiei de Bălți, fostă a Hotinului.
II. În continuare, în municipiul Bălți, consulul general, reprezentanții Episcopiei de Bălți și locuitori din municipiu au depus flori la monumentul Victimelor represiunilor politice, ridicat în memoria victimelor regimului sovietic.
În cuvântul său, consulul general a subliniat: „Se împlinesc 81 ani de la primul val al victimelor represiunii politice din anul 1941, când elitele românești din timpul României Mari au fost deportate de autoritățile staliniste.
Le purtăm memoria vie și nu vom uita niciodată aceste lecții triste ale istoriei la care noi, românii, am fost supuși și vom milita permanent pentru a nu se mai repeta.
Pacea, armonia, voința liber consimțită și buna înțelegere trebuie să călăuzească popoarele în făurirea unui destin prosper.

Veșnică amintire!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.