Consulul Petrișor Dumitrescu a participat la evenimentele organizate pentru comemorarea a 81 de ani de la primul val al deportărilor

0
35
Consulul general al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, a participat la evenimentele organizate în nordul Republicii Moldova pentru comemorarea a 81 de ani de la primul val al deportărilor organizate de regimul sovietic împotriva românilor:
I. La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, raionul Floreşti, a avut loc un parastas pentru sufletele celor plecați dintre noi în acele vremuri cumplite, oficiat de PS Antonie, Episcop de Bălți, și soborul de preoți ai Episcopiei de Bălți, fostă a Hotinului.
II. În continuare, în municipiul Bălți, consulul general, reprezentanții Episcopiei de Bălți și locuitori din municipiu au depus flori la monumentul Victimelor represiunilor politice, ridicat în memoria victimelor regimului sovietic.
În cuvântul său, consulul general a subliniat: “Se împlinesc 81 ani de la primul val al victimelor represiunii politice din anul 1941, când elitele românești din timpul României Mari au fost deportate de autoritățile staliniste.
Le purtăm memoria vie și nu vom uita niciodată aceste lecții triste ale istoriei la care noi, românii, am fost supuși și vom milita permanent pentru a nu se mai repeta.
Pacea, armonia, voința liber consimțită și buna înțelegere trebuie să călăuzească popoarele în făurirea unui destin prosper.

Veșnică amintire!”

Articolul precedentExperții de la Banca Mondială s-au interesat de construcția Stației de epurare la Soroca
Articolul următorMoldovaGaz preîntâmpină consumatorii casnici – 20 iunie este termenul-limită de achitare a facturii pentru gaze
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.