Consiliul Raional al Tinerilor Soroca are o nouă conducere

0
515

Consiliul Raional al Tinerilor Soroca și-a ales noii conducători. Procesul a fost asemănător unui scrutin electoral real. În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris Anastasia Strochin și Antonela Carauș. Totodată au fost aleși și noii vicepreședinți ai CRT, pentru această funcție concurând Cristina Negruță, Artiom Pujleacov și Mihaela Ciobanu.

 Procesul electoral s-a desfășurat în incinta Consiliului Raional Soroca. Pentru exprimarea opțiunilor de vot, alegătorii au avut la dispoziție aproape trei ore. La vot au participat 33 de tineri voluntari din cadrul Centrului pentru Tineret DACIA. Tinerii s-au prezentat cu buletinul de identitate, au primit buletine reale de vot și au fost introduși în lista alegătorilor conform cerințelor și procedurilor unui scrutin electoral real. Participanții au venit pe rând, fiecare a avut posibilitatea să chibzuiască și să-și exprime anonim opțiunea de vot.

Totodată, alți 11 tineri aflați la distanță au participat la alegeri în regim online, o premieră pentru Republica Moldova. La finele exercițiului electoral, consilierii au numărat voturile și au făcut totalurile. Astfel, noul președinte al CRT a fost aleasă Anastasia Strochin. În funcția de vicepreședinte a fost aleasă Mihaela Ciobanu, fiindu totodată prelungit mandatul pentru al doilea an Andreei Alexandrov și lui Ion Rotari.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.