Consiliul Județean Suceava a aprobat proiectul “Tur virtual prin Cetățile Suceava și Soroca – medievale, moderne și contemporane”

0
117

Consiliul Județean Suceava întrunit în ședință la 30 martie 2021, a aprobat proiectul “Tur virtual prin Cetățile Suceava și Soroca – medievale, moderne și contemporane”. Ca parteneri în proiect și-au declarat disponibilitatea Muzeul Național al Bucovinei și Consiliul Raional Soroca.

Proiectul în sumă totală de peste 50 mii lei RON (ceva mai mult de 200 mii lei MDL) urmează a fi depus la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României.

“Obiectivul general al proiectului este păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității culturale românești din Republica Moldova și întărirea legăturilor dintre România și Republica Moldova, ne-a declarat Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca. Consiliul Raional Soroca își va aduce contribuția la promovarea și vizibilitatea proiectului. Noi considerăm că realizarea în parteneriat a activităților proiectului va contribui la fortificarea colaborării bilaterale în domeniul culturii și va deschide în continuare noi perspective de consolidare a relațiilor transfrontaliere și a unui parteneriat mai durabil.”

Activitatea de bază prevede realizarea unui tur virtual în ambele fortărețe și anume filmarea unui film despre cele două cetăți medievale ce urmează să fie realizat pe parcursul acestui an.


Articolul precedentViitorul femeilor în menținerea păcii: de la angajament la rezultate
Articolul următorIncredibil, dar adevărat — gripa sezonieră a… dispărut
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.