Consiliul de Siguranță Comunitară Schineni mai aproape de problemele cetățenilor / VIDEO

0
151

Rezultatele sondajului privind problemele cu care se confruntă cetățenii, prevenirea fenomenului violență în familie, respectarea regulilor de circulație rutieră și depistarea conducătorului auto sub influența alcoolului, inclusiv a motocicliștilor fără permis de conducere, sunt doar unele din chestiunile examinate la ședința ordinară a Consiliului de Siguranță Comunitară a satului Schineni din luna aprilie 2024.

Amintim că Consiliul de Siguranță Comunitară este un organ consultativ și își propune mobilizarea eforturilor poliției și a reprezentanților serviciilor publice descentralizate, a agenților economici, a reprezentanților ONG-urilor și Asociațiilor obștești, precum și a administrației publice locale, în vederea identificării problemelor primordiale care afectează viața cotidiană a comunității și care necesită soluționare prioritară.

“În baza acordului de colaborare pe care îl avem cu Inspectoratul de Poliție, noi am stabilit un parteneriat lucrativ de mai mulți ani. Ținând cont de faptul că este o comunicare permanentă, obținem rezultate bune în procesul nostru de lucru”, a spus Silvia Leșan, primar al comunei Schineni.

“În cadrul acestei întâlniri au fost discutate probleme comunitare, situația infracțională din zonă, reacționarea promptă a poliției la sesizările cetățenilor, prevenirea fenomenului violență în familie, respectarea regulilor de circulație rutieră și depistarea conducătorului auto sub influența alcoolului, inclusiv a motocicliștilor fără permis de conducere”, a relatat Lilian Pîrlog, șeful de sector numărul 6 Căinarii Vechi.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost prezentate rezultatele unui sondaj realizat de angajații sectorului de poliție nr. 6 Căinarii Vechi. Scopul sondajului constă în evaluarea opiniei cetățenilor privind eficiența poliției și deschiderea către comunitate. Sondajul permite identificarea problemelor existente la nivel local și impactul asupra ordinii și siguranței publice. Au fost chestionate 209 persoane care aveau o vârstă cuprinsă între 17 și 72 de ani. Efectuând sondajul dat, au fost identificate mai multe probleme cu care se confruntă cetățenii: furtul, consumul de băuturi alcoolice, accidentele rutiere, viteză excesivă prin localitate, monitorizarea video, iluminatul stradal și violența în familie.

“Ședințele Consiliului de Siguranță sunt foarte binevenite. În primul rând, în localitate avem o echipă nouă și consilieri noi care astăzi au fost familiarizați cu etapele de elaborare și cu conlucrarea în domeniul Consiliului de Siguranță. Am ascultat încă o dată opinia factorilor de decizie din localitate… E foarte bine că cetățenii din comunitate au fost receptivi, au răspuns la sondajul poliției și au enunțat corect problemele pe care noi le-am identificat și în cadrul altor sondaje pe care le-am făcut cu cetățenii…”, a mai adăugat Silvia Leșan, primar al comunei Schineni.

În componența Consiliului de Siguranță Schineni fac parte: Dumitru Palii – ofițerul superior de sector; Lilian Pîrlog – șeful de sector numărul 6 Căinarii Vechi; Victor Marchitan – șeful secției de securitate publică a Inspectoratului de Poliție Soroca.


Articolul precedentCum arată Cetatea Soroca după restaurare: ce s-a făcut și ce nu s-a reușit deocamdată? / VIDEO
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 18 aprilie 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.