Conducerea și specialiștii primăriei Soroca au participat, online, la forumul „Dezvoltarea regională a Republicii Moldova- paradigmă națională”

0
29
    După cum scrie Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, „Dezvoltarea regională a Republicii Moldova- paradigmă națională” –  a fost genericul Forumului privind dezvoltarea regională și locală, la care au participat, online, primarul Lilia Pilipețchi și specialiștii primăriei. Or, primăria Soroca face parte din Programul de dezvoltare regională și locală, în cadrul rețelei orașe-poli.
    Conform aceleea și surse, „…în cadrul Forumului s-a discutat despre noua paradigmă de dezvoltare regională în RM: provocări și oportunități în procesul de implementare. La acest capitol s- a pus accent pe noua Strategie Națională de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2027 și premisele elaborării noului concept de politici de dezvoltare regională. Un alt subiect abordat a fost dezvoltarea social-economică și creșterea competitivității regiunelor, care prevede dezvoltarea unei rețele de orașe-poli de creștere regională; revitalizarea economică și socială a orașelor mici, consolidarea și dezvolatrea rețelelor de cooperare economică între localități. Experții participanți la acest Forum au vorbit și despre modalitățile de îmbunătățire a infrastructurii tehnico-edilitare de bază în regiuni și despre îmbunătățirea instrumentelor de coordonare și implementare a Politicii Naționale de Dezvoltare Regională. Forumul a fost organizat de Academia de Administrare Publică și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în cadrul proiectului GIZ „ Modernizarea Serviciilor Publice Locale în RM”.  (FOTO: Serviciul de presă al primăriei mun. Soroca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.