Compensații majorate pentru persoanele cu dezabilități, la serviciile de transport

0
221

Compensațiile la serviciile de transport pentru persoanele cu dezabilități severe, accentuate și locomotorii, precum și pentru copiii cu dezabilități vor fi majorate cu 33,3%. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv. Plățile majorate vor fi calculate începând cu trimestrul doi al anului curent, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Totodată, persoanele cu dezabilități accentuate din raioanele republicii și din mun. Bălți vor beneficia de o  compensație trimestrială în mărime de 180 lei, ceea ce va uniformiza cuantumul compensațiilor acordate pentru serviciile de transport și va fi în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale din 24 februarie a.c.

Mijloacele financiare suplimentare necesare pentru majorarea compensației respective, în sumă de circa 54,5 mln. lei, au fost aprobate prin modificările introduse în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2022.

Compensația pentru serviciile de transport se acordă persoanelor cu dezabilităţi locomotorii, persoanelor cu dezabilități severe şi accentuate, copiilor cu dezabilităţi, la locul de reședință, din bugetul de stat, prin transferuri cu destinație specială către bugetele unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

De compensații pentru serviciile de transport beneficiază circa 139 mii persoane, dintre care cca 10 mii sunt copii cu dezabilități.


Articolul precedentFotografia zilei: Priveliște rurală ancestrală
Articolul următorInfrastructura de ape uzate din municipiul Soroca va fi extinsă și îmbunătățită
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.