Compensații majorate pentru persoanele cu dezabilități, la serviciile de transport

0
194

Compensațiile la serviciile de transport pentru persoanele cu dezabilități severe, accentuate și locomotorii, precum și pentru copiii cu dezabilități vor fi majorate cu 33,3%. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv. Plățile majorate vor fi calculate începând cu trimestrul doi al anului curent, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Totodată, persoanele cu dezabilități accentuate din raioanele republicii și din mun. Bălți vor beneficia de o  compensație trimestrială în mărime de 180 lei, ceea ce va uniformiza cuantumul compensațiilor acordate pentru serviciile de transport și va fi în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale din 24 februarie a.c.

Mijloacele financiare suplimentare necesare pentru majorarea compensației respective, în sumă de circa 54,5 mln. lei, au fost aprobate prin modificările introduse în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2022.

Compensația pentru serviciile de transport se acordă persoanelor cu dezabilităţi locomotorii, persoanelor cu dezabilități severe şi accentuate, copiilor cu dezabilităţi, la locul de reședință, din bugetul de stat, prin transferuri cu destinație specială către bugetele unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

De compensații pentru serviciile de transport beneficiază circa 139 mii persoane, dintre care cca 10 mii sunt copii cu dezabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.