Colectivul Consulatului General al României la Bălți manifestă o grijă permanentă pentru toți cetățenii refugiați

0
427
În contextul evoluțiilor de securitate din Ucraina, Colectivul Consulatului General al României la Bălți manifestă o grijă permanentă pentru toți cetățenii refugiați, punând la dispoziție informații cu privire la trecerea frontierei de stat, tranzitarea și șederea pe teritoriul României și acordarea asistenței și protecției consulare.

În această activitate desfășurată fără întrerupere, Consulatul General al României la Bălți colaborează cu autoritățile locale la nivel de raion și primărie, cu efectivele Poliției de Frontieră și cu voluntari din Republica Moldova, implicați în activitățile de sprijin.
  Astfel, împreună, cu dăruire și profesionalism, am reușit să soluționăm atât cazuri la nivel individual, cât și la nivel de grup, care se aflau în situații dificile, după cum reliefează și scrisoarea anexată ce este adresată și tuturor polițiștilor de frontieră de la PTF Otaci și conducerii Raionului Ocnița, care, cu promptitudine, au asigurat șoferilor resursele de hrană și ne-au sprijinit pentru deblocarea situației.
   După 16 zile de bună colaborare, dorim să aducem calde și sincere mulțumiri tuturor autorităților implicate, polițiștilor de frontieră din Nordul Republicii Moldova și conducerii de la nivel central și să ne exprimăm întreaga gratitudine pentru solicitudinea de care dau dovadă.
   Expresia bunei colaborări ne demonstrează, încă o dată, cât de puternic este spiritul just al umanității care, în momentele de criză, ne unește pe noi toți în nobila misiune de a salva vieți și de a fi de folos oamenilor aflați în suferință.
  Tuturor un gând sincer de apreciere, cu promisiunea fermă că nu vom uita niciodată momentele dificile prin care am trecut împreună.

Așa cum v-am obișnuit, înțelegând misiunea care ne revine, vom continua să ne desfășurăm activitatea, în aceiași parametri de performanță profesională, cu empatie și adoptarea unei atitudini de înaltă responsabilitate, pentru rezolvarea cu operativitate a tuturor situațiilor deosebite.
(SURSA: Pagina oficială a Consulatului General al României la Bălți)

Articolul precedentLoreta Bîcu și Aureliu Haric, câștigătorii concursurilor pentru șefia instituțiilor de învățământ din Visoca și Șeptelici
Articolul următorMaia Sandu a semnat decretul prin care aprobă Acordul de Finanțare pentru construcția stației de epurare la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.