Colectivul Consulatului General al României de la Bălți a donat pentru înălțarea Catedralei

0
40

Ziua Națională a României a fost un prilej frumos pentru echipa Consulatului General al României de la Bălți care a venit cu o donație pentru înălțarea Catedralei și a Centrului Cultural Românesc care vor fi edificate în municipiul Bălți.

“În spiritul solidarității și unității naționale, pentru continuarea naturală a spiritului și credinței românești în regiunea de nord a Republicii Moldova, greu încercată de asperitățile istoriei, Colectivul Consulatului General al României la Bălți, a făcut un act de susținere față de inițiativa Episcopiei de Bălți în efortul său de a consolida unitatea tuturor românilor din nordul Republicii Moldova, în special, dar și de pe întregul teritoriu al țării, se menționează în comunicatul plasat pe pagina oficială de Facebook a consulatului.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, la data de 1 Decembrie 2020, Colectivul Consulatului General al României la Bălți a sărbătorit această zi deosebită și printr-o donație care să sprijine înălțarea Catedralei și a Centrului Cultural Românesc care i-au ființă în municipiul Bălți, la adresa din str. Burebista nr. 10.

La 1 Decembrie celebrăm unitatea noastră cu gândul la valorile neamului și la tot ceea ce dăruim patriei și vom lăsa urmașilor noștri. Așa cum ne învață Imnul Național, „Deșteaptă-te, române”, evocând îmbărbătarea pentru făurirea unui destin în libertate și scopul ei preasfânt, unitatea românilor s-a făcut și cu participarea “Preoți (lor), cu crucea-n frunte căci oastea e creștină”.

Identitatea naţională românească nu se poate imagina şi nici defini în afara limbii şi credinţei. Viaţa noastră este credinţa noastră, care a ghidat pe înaintași noștri spre Marele Act de voinţă naţională din 1918, când, la 1 Decembrie, și-au primenit sufletele şi împreună au cântat „Odă Bucuriei” pentru binecuvântarea poporului român.”

Amintim că recent Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, structură ecleziastică a Bisericii Ortodoxe Române, a venit cu un îndemn de susținere a construcției unei Catedrale românești în nordul Republicii Moldova.

Și sorocenii pot dona, pe conturile de mai jos. Doamne ajută!


Articolul precedent50 polițiști de frontieră de la Sectoarele Poliției de Frontieră „Cosăuți” și „Soroca” au donat astăzi sânge / VIDEO NO COMMENT
Articolul următorRecord după record : astăzi + 1727 de persoane infectate, inclusiv și în raionul Soroca și + 20 decese.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.