Coafeză de 48 de ani, a susținut bacalaureatul cu cea mai mare notă

0
641

  Claudia Stela Gîndac are 48 de ani, este coafeză în Bârlad și este cea care la sesiunea de toamnă a bacalaureatului a obținut nota 8,10, cea mai mare medie din județ, scrie https://adevarul.ro/stiri-locale/vaslui/coafeza-care-uimeste-la-48-de-ani-a-luat-bac-ul-2203138.html.

Bârlădeanca Caludia Stela Gîndac, de profesie coafeză, avea o strângere de inimă când era întrebată mereu câte clase are, așa că a decis în anul 2018, să meargă la liceu, la seral. Ea s-a înscris la cursuri la Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” din Zorleni, unde a făcut naveta, pentru a-și împlini visul. „Îmi era rușine să spun că am doar 10 clase, când eu știam că puteam mai mult”, spune emoționată Stela Claudia Gîndac.

Conform statisticilor oficiale, peste 630 de candidați din județul Vaslui au susținut săptămâna trecută Bacalaureatul, sesiunea august 2022. O parte dintre aceștia sunt candidați trecuți de 40 de ani, care, din diverse motive, nu absolvit studiile la vremea lor.

Niciun candidat nu a obținut media 10 și nici măcar o notă de 10 la vreun obiect de examinare. Dintre cei 200 de tineri absolvenți care au reușit să promoveze Bac-ul de toamnă, după soluționarea contestațiilor, cea mai mare medie pe județul Vaslui este 8,1, obținută de Claudia Stela Gîndac.

Ea a avut la Limba Română – 8,15, la Matematică – 8,35 și Biologie vegetală și Animală – 7,8. Media totală este 8,1. „Nu știu sigur că voi urma o facultate, mă mai gândesc! Dar nu mă las de meseria de coafeză… chiar dacă voi face o facultate. Poate că există și o facultate pentru hairstyle… Nu scot din calcul facultatea, pentru că așa sunt eu: măsor de două ori și tai o dată!”, a mai spus Claudia Stela Gîndac, conform publicației Vremea Nouă.

Potrivit Ministerului Educației, în toată țara, rata finală de promovare din sesiunea august-septembrie 2022 (după contestații) – 35,4% – atinge cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent. A fost o creștere cu aproape 3% față de rezultatele inițiale (32,5%) și cu 2,5%, comparativ cu sesiunea de toamnă a anului trecut.

Au promovat examenul 10.092 de candidați (cu 821 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor). Dintre aceștia, 6.980 de candidați (rată de reușită: 37,1%, +3% în raport cu prima afișare) provin din promoția curentă, iar 3.112 candidați provin din promoțiile anterioare (rată de reușită: 32,1%, + 2,6% în raport cu prima afișare.

Conform clasamentului cu cele mai bune note obținute de candidați, un elev din Suceava a obținut cea mai mare medie – 9.86.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.