CITITORII ÎNTREABĂ: Ce facem noi cu loturile de pământ în afara municipiului Soroca?

0
887
Foto simbol, arhiva OdN

Ca reacție la articolul ”AGRICULTURA: Ce se întâmplă pe câmpurile din raionul Soroca pe timp de COVID-19? ”, publicat ieri, în care relatăm despre lucrările pe care le efectuează producătorii agricoli din raion și modul în care țin cont de măsurile de profilaxie a coronavirusului, cititorii noștri întreabă: ”Dar ce facem noi, cei cu loturi de pământ în afara municipiului?”. Am readresat această întrebare autorităților sorocene.

Amintim că din 1 aprilie, municipiul Soroca este în carantină din cauza numărului mare de infectați cu COVID-19, cea ce impune un regim special pe timp de epidemie.

La întrebarea cititorilor noștri a răspuns Svetlana Păunescu, vicepreședinta raionului Soroca pe probleme sociale: ”Conform punctului 6 (e) din Anexă la Dispozitia nr. 6 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova se permite acest lucru”, a menționat doamna Păunescu.

DIN PARTEA REDACȚIEI:

Punctul 6 (e) din Anexa la Dispoziția nr 6 a CSE RM prevede că autoritățile publice locale asigură ”interzicerea aflării persoanelor în afara domiciliului şi în spaţiul public cu excepţia: deplasărilor în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fidesfăşurată la distanţă, deplasări pentru asigurare cu produse alimentare, medicamente, deplasări pentru acordarea asistenţei medicale şi pentru alte motive (lucrări agricole, decesul unui membru al familiei)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.