”Cine este responsabil de siguranţa pietonilor în cadrul primăriei?”

0
36

La “Observatorul de Nord” s-a adresat doamna Rodica Rotar, locuitoare a oraşului Soroca. Femeia ne-a spus că în seara de duminică, 16 octombrie, în jurul orei opt fără un sfert a ieşit dintr-un magazin din centrul oraşului. A traversat drumul spre Colegiul de Arte, pe stradă era întuneric şi nu lumina nici un felinar.

“Nu am reuşit să fac nici doi paşi şi m-am pomenit la pământ cu sacoşele împrăştiate. Eram îngrijorată să nu-mi fi rupt vreun picior sau o mână, căci mă durea îngrozitor. Când m-am ridicat în picioare am aprins ecranul telefonului şi am văzut că m-am împiedicat de o lespede de piatră fixată până în mijlocul trotuarului. Cele treizeci de ouă din sacoşe s-au spart, sticlele care le aveam au rezistat ca prin minune, iar toate cumpărăturile erau împrăştiate pe trotuar. Îmi pun întrebarea: cine este responsabil în cadrul primăriei de siguranţa pietonilor, mai ales că la acea oră, cred, trebuia deja să ardă lumina stradală. În al doilea rând, ce-i cu această lespede de piatră din mijlocul trotuarului, eu consider că nu-şi are locul acolo”, ne întreabă indignată Rodica Rotar. Şi-ntr-adevăr, în faţa instituţiei de învăţământ stă de ani buni acea placă de beton şi nimeni nu-şi bate capul de ea. Nici cel care a pus-o şi nici cei care conduc oraşul.

placa-beton

“Placa de beton a fost instalată de un agent economic, nu ştiu cine i-a dat lui permisiunea că aceasta stă acolo din vremuri mai îndepărtate, ne-a declarat Mihail Grabciuc, viceprimarul oraşului Soroca. Cine a instalat acolo placa — acela trebuie şi să o scoată. Iar cât priveşte iluminarea stradală, de luni a fost schimbat ceasul programator şi ea se aprinde seara deja de la 7, duminică era încă după timpul vechi. O să contactăm agentul economic şi o să ne clarificăm oricum cu acea placă de beton”, ne-a asigurat viceprimarul. Iar noi nu avem altceva nimic de adăugat decât — vom trăi şi vom vedea.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

Dezvoltarea paginii web a ziarului „Observatorul de Nord” este unul din obiectivele proiectului “Presa locală – dezvoltare prin digitalizare”, implementat de publicaţia independentă „Observatorul de Nord” şi finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova.


Articolul precedentRezultatele ALEGERILOR PREZIDENȚIALE 2016 pentru raionul Soroca
Articolul următorȘi la Soroca s-au plantat puieți
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.