Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.
Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.
Ingrediente:
- 2 pahare de apă
- 1 pahar de zahăr
- 2 pahare de făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 50 ml de ulei
Preparare:
Se dizolvă zahărul în apa călduță, se adaugă pe rând uleiul, făina și bicarbonatul de sodiu. Se formează o masă omogenă pe care o turnăm în forme de copt unse din timp cu ulei de floarea soarelui și presărat cu făină. La dorință se adaugă fructe, nuci, stafide. Se coace la temperatura de 1800 timp de 30 minute.