Cercetători în devenire la Liceul Teoretic “Petru Rareș” din Soroca / GALERIE FOTO

0
295

Tinerii care reconfigurează Peisajul Chimiei in laboratoarele școlare din întreaga țară reprezintă un val de energie și inovație, facându-se simțită prezența în domeniul chimiei. Liceenii pasionați de știință nu doar că explorează secretele atomilor și legăturilor chimice, ci și pun în aplicare idei ingenioase pentru a rezolva probleme din viața reală, inspirând o nouă generație de exploratori științifici.

Cu curiozitatea lor neastâmpărată și dorința lor de a face o diferență, acești liceeni aduc o viziune proaspătă în lumea complexă a chimiei. De la proiecte de cercetare care explorează noile materiale și tehnologii ecologice până la descoperirea de soluții inovatoare pentru problemele legate de mediu și sănătate, tinerii cercetători în devenire demonstrează că vârsta nu este un impediment în calea excelenței științifice.

Rezultatul cunoștințelor acumulate sunt reflectate în proiectele rareșenilor și produsele acestora: Tartus Mădălina „O dantură sănătoasă- un zâmbet frumos”, Iana Procopciuc „Cremă pentru față – hidratare și protecție”, Braniște Loredana „Crearea balsamului de buze în condiții casnice”, Mihăluță Daniela „Substanțe antiseptice bazate pe compuși organici naturali”, Maxim Morari „Crearea parfumului uscat în condiții casnice”, Andrieș Cristian „Utilizarea glucozei în procesul de frumsețe” care au fost prezentate colegilor, profesorilor, administrației în cadrul săptămânii catedrei Matematică și științe.

Cu resurse limitate și infrastructură simplă, acești liceeni demonstrează că pasiunea și creativitatea sunt cele mai puternice instrumente în laborator. Cu fiecare experiment și descoperire, ei își dezvoltă abilitățile de gândire critică, rezolvare de probleme și colaborare, pregătindu-se pentru a deveni viitorii lideri în domeniul chimiei.

Prin susținerea lor și recunoașterea contribuțiilor lor valoroase, ne asigurăm că viitorul chimiei este luminos și plin de promisiune. Astfel, să sărbătorim curajul și dedicația acestor liceeni în devenire, care reconfigurează peisajul chimiei și ne conduc spre noi orizonturi de cunoaștere și inovație.

Elena Dorogan, profesoară de chimie la Liceul Teoretic “Petru Rareș”


Articolul precedentSorocenii sunt invitați mâine la inaugurarea “Scuarului American”
Articolul următorInspectoratul Național de Poliție al Republicii Moldova – Atenție, șoferi!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.