Cele mai noi filme, realizate de cineaștii români, vor fi difuzate în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Chişinău și Soroca

0
60

Cele mai noi filme realizate de unii dintre cei mai importanţi regizori români, printre care Cristi Puiu, Radu Jude sau Radu Muntean, dar şi câteva lungmetraje ale unei noi generaţii de cineaşti vor putea fi văzute în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 7 şi 10 octombrie, informează Asociaţia Cineaştilor Independenţi ALTERNATIVE CINEMA din Republica Moldova.

După o ediţie online în 2020, ZFR revin în această toamnă la Cinema Odeon, unde publicul va descoperi, în proiecţii cu intrare liberă, cele mai importante filme româneşti recente, selectate la mari festivaluri şi prezentate în premieră în Republica Moldova, şi va întâlni o serie de invitaţi, deopotrivă actori şi regizori.

Pe lângă Chișinău, evenimentul urmează să ajungă și în alte orașe, printre care și Soroca, unde vor fi difuzate filmele „Berliner” (2020) de Marian Crişan, „#dogpoopgirl” (2021) de Andrei Huţuleac și „Un film cu o fată fermecătoare” (1966) de Lucian Bratu. Despre detalii cu privire la locație și dată, revenim mai aproape de eveniment.

Proiecţiile se vor desfăşura cu respectarea regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi. Zilele Filmului Românesc la Chișinău este un eveniment organizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi ALTERNATIVE CINEMA din Republica Moldova și casa de producţie ROVA FILM din România. Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Uniunii Cineaştilor din România.
Parteneri: Arhiva Naţională de Filme din România, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) „Ion Luca Caragiale” de la Bucureşti, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova.
Sponsori: Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, Lucru Manual Moldova, Symbol Media, Idegraf, HaiKuTaTa, Raquette.
Parteneri media: Jurnal TV, TVR Moldova, Moldova 1, Realitatea TV, RLive, RLiveTV, Bani.md, Noroc TV, Radio Chișinău, Radio Noroc, Diez, Moldova.org, Agora, Ziarul de Gardă, Gazeta de Chișinău, Ziarul Național, Deschide.md, Thewoman.md, Unimedia, Ea.md, Moldpres, Observatorul de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.