Ce vom pune în farfurii în curând. „Mâncarea viitorului” este pregătită de roboți

0
183

Antreprenorii de parcuri eoliene și alte întreprinderi industriale sunt, de asemenea, interesați de potențialul comercial viitor al industriei, iar noi dezvoltări tehnologice ar putea apărea în curând, după cum explică Olivier de Clerck, șeful laboratorului de cercetare în domeniul factorilor de mediu de la Universitatea Ghent.

„Dacă cultivăm alge marine la 50 kilometri în largul mării, s-ar putea să te gândești la modul în care poți monitoriza creșterea algelor marine, așa că există mici start-up-uri care construiesc roboți marini”, a declarat de Clerck pentru Euronews.

„Există o mulțime de start-up-uri și proiecte de cercetare care se ocupă de biorafinare în ceea ce privește obținerea de compuși din algele marine de care avem cu adevărat nevoie pentru diverse aplicații: alimente, hrană pentru animale, produse cosmetice sau farmaceutice.”

Fermele eoliene sunt, de asemenea, parteneri interesați, deoarece, în zona din jurul acestor platforme, nu este permis pescuitul sau transportul maritim.

Cultivarea algelor marine poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea producției de stridii și midii, precum și la refacerea ecosistemelor naturale. De asemenea, ajută la eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă, vital în lupta împotriva schimbărilor climatice.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentPersonalități sorocene omagiate în luna ianuarie 2023
Articolul următorTradiția „mersului cu icoana”, respectată cu sfințenie în ajunul Crăciunului pe stil vechi la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.