Ce se întâmplă dacă pui sare în cafea

0
693

Tot mai multe persoane aleg să își pună sare în ceașca de cafea, înainte de a lua prima înghițitură. Nu vorbim de vreo greșeală, ci de un truc ce va transforma total băutura preferată la primele ore ale dimineții. Un studiu realizat recent a demonstrat că ionii de sodiu din sare au capacitatea de a „tăia” gustul amar al cafelei. Astfel, cu doar un praf de sare, poți crește aroma băuturii din ceașcă.

Specialiștii au observat că persoanele care beau zilnic cafea au o tensiune arterială mai mică și prezintă un risc redus să dezvolte diabet zaharat de tip 2 sau boli de inimă.

Mai mult, cafeaua este o sursă natural de energie. Ea stimulează sistemul nervos, ce poate declanșa un șir de procese ce au ca rezultat final descompunerea grăsimii din corp în acizi grai liberi. Cercetătorii japonezi au observat că persoanele care beau cel puțin o ceașcă de cafea neagră pe zi își reduc simțitor riscul apariției hemoragiilor cerebrale.

Cafeaua poate ține la distanță boli precum Parkinson și Alzheimer

Cafeaua poate aea efecte benefice și asupra sănătății creierului. Consumată zilnic, ajută la prevenirea unor boli neurodegenerative, precum Parkinson și Alzheimer. Mai mult, băutura ajută și la menținerea sănătății ficatului, jucând un rol, important în procesul de autorglare a funcțiilor acestui organ.

Un alt studiu a ajuns la concluzia că persoanele care consumă cel puțin patru cești de cafea pe zi și-au redus riscul de moarte premature cu până la 16%.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.