Ce să presari pe pământ ca lalelele din grădină să înflorească toată primăvara

0
244

Plantele din casa și din curtea ta au nevoie de o îngrijire permanentă pentru a crește frumos așa cum îți dorești. Acestea trebuie ajutate, iar acum este timpul ideal pentru cele din grădină. Astfel, pe lângă apă și iubire florile tale mai au nevoie și de îngrășământ.

Florile se fac frumoase cu îngrășământ

Experții în grădinărit spun că este foarte important să folosești îngrășământ, mai ales în perioada de vegetație și de înflorirea florilor.

În comerț se găsesc foarte multe tipuri de îngrășământ, însă acestea sunt de multe ori chimice și costisitoare și nici nu prea au rezultate așa de bune.

Folosește îngrășământ natural

Grădinarii cu experiență au spus că există însă o variantă naturală și mult mai eficientă decât orice îngrășământ pe care l-ai cumpăra din comerț, este vorba despre drojdia naturală.

Ingrediente pentru realizarea îngrășământului natural:

-10 g de drojdie
-o lingură de zahăr
-un litru de apă caldă.

Mod de preparare îngrășământ natural

Drojdia se amestecă în puțină apă, după care se adaugă zahărul și se amestecă bine. Amestecul obținut se lasă să stea timp de două ore. După ce a trecut acest timp, amestecul se diluează într-un litru de apă caldă.

Cu acest îngrășământ se udă plantele o dată pe lună, în perioada sezonului rece, toamnă-iarnă și o dată la zece zile, pe timpul primăvară-vară. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ce conține îngrășământul

Drojdia conține fitohormoni, vitaminele din grupul B și auxine, iar aceste componente ajută la divizarea celulelor și creșterea plantei.

Acest îngrășământ simplu este folosit chiar și de florarii profesioniști, astfel încât la primăvară, florile tale vor arăta excelent.

Când se fertilizează pomii

Pe lângă grădina și florile ei, primăvara se îngrijesc și pomii fuctiferi. Aceștia din urmă au nevoie de o îngrijire specială dacă vrem să dea rod așa cum trebuie. Potrivit experților horticultori, cea mai bună perioadă în care să se aplice îngrășământ la pomi este înainte de dezmugurit.

Aceasta este perioada în care pomii intră în perioada de vegetație și au nevoie de substanțe nutritive, dar și perioada în care „se hrănesc” cel mai mult. Perioada de fertilizare a pomilor poate fi prelungită, însă nu mai mult de sfârșitul lunii iunie.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCe se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de suc de roșii timp de 2 săptămâni. Schimbările care au loc
Articolul următorCum slăbești cel puțin 3 kilograme în timp record, ce spun nutriționiștii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.