Ce să faci cu tulpinile mușcatelor ca să le înmulțești. Vei avea mereu flori noi

0
147

Primăvara își va intra în curând în drepturi, iar această schimbare de sezon înseamnă și pregătirea plantelor pentru terasă, curte sau grădină. Dacă mușcatele sunt pe lista ta, te ajutăm cu sfaturi de îngrijire, pentru a beneficia de o înflorire abundentă a acestora. Ce să faci cu tulpinele plantelor.

Cum să îngrijești mușcatele pentru a înflori abundent

Mușcatele, ca alte plante, trebuie să își mărească aportul de apă în fiecare zi. Dacă nu sunt îngrijite corespunzător, se pot deshidrata. Acest detaliu, alături de altele, cum ar fi prezența germenilor, poate afecta dezvoltarea florilor – nu instant, însă cu siguranță în scurt timp.

Deci, care sunt măsurile adecvate pentru a îngriji mușcatele în așa fel încât să înflorească abundent nu numai primăvara, ci și în lunile ce urmează acestora? Playtech Știri îți explică în continuare cum să acționezi pentru a te bucura de flori noi în orice perioadă a anului.

Ce să faci cu tulpinele plantelor pentru a avea multe flori

În primul rând, este esențial să menții mușcatele bine udate, astfel încât solul să nu se usuce. Dar nu le uda nici prea mult. Nu le ține scufundate în apă, așa cum obișnuiești poate să faci cu alte plante, deoarece acest obicei poate provoca putrezirea rădăcinilor.

În ceea ce privește tulpinile, acestea trebuie tăiate în așa fel încât să prezinte de la trei până la cinci noduri. Se elimină frunzele de la nodurile inferioare, apoi se taie, distanța de tăiere față de tulpină fiind de aproximativ 0,5-1 centimetru.

După ce tulpinile sunt tăiate, plantele trebuie neapărat udate foarte bine, apoi acoperite aproximativ zece zice cu un capac sau celofan transparent. Oricare dintre acesta va forma efectul de mini-seră, ajutând planta să își dea un reset la început de primăvară, astfel încât să înflorească abundent mai târziu.

Cum să ții dăunătorii mușcatelor departe de plante

Fii atent, de asemenea, la cum acționează dăunătorii asupra plantelor. Aplică întotdeauna mușcatelor îngrășământ, pentru a spori dezvoltarea sănătoasă a lor și înflorirea abundentă. Este mult mai avantajos să folosiți îngrășământ natural decât substanțe chimice în acest sens.

Dacă vreți ca mușcatele să prezinte flori în abundență, încearcă să prepari un îngrășământ natural, cum ar fi cel din apă, drojdie și pastă de zahăr. Este foarte popular printre iubitorii de plante. Ingredientele se amestecă, apoi se lasă la stat la cald. Când compoziția fermentează, îngrășământul este gata.

Pentru a aplica îngrășământul în cauză mușcatelor, este necesară strecurarea lui, apoi diluarea unui pahar cu îngrășământ natural în 10 litri de apă. Mușcatele trebuie udate cu acest amestec o dată pe săptămână, pentru a înflori abundent, indiferent de sezon.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCum scapi de păianjenii din casă
Articolul următorMaster-class cu Nelia Zaharia: “Biscuiti de sărbători” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.