Ce părere au sorocenii despre vaccinare?

0
271

La nivel global, există două motive pentru care oamenii nu ar dori să se vaccineze: îngrijorările cu privire la efectele secundare ale vaccinului și îngrijorările cu privire la studiile clinice care se desfășoară mult prea repede. Neîncrederea față de vaccinare este răspândită și printre soroceni. Întrebați ce părere au despre vaccinare, mai mulți soroceni s-au împărțit în două tabere, pro și contra. Totuși, în mare parte sorocenii refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, întrucât nu cunosc despre efectele post-vaccin.

Olga Spoială, 50 de ani: Sunt contra vaccinului, fiindcă nu sunt maxim încrezută în eficiența lor. Mă informez din mass-media și prea multe cazuri descrise cu privire la reacțiile adverse m-au influențat pentru a nu accepta vaccinarea. Întâi de toate, nu se cunoaște cu adevărat dacă după vaccinare vom scăpa de acest virus, fiindcă am văzut la posturile de televiziune că au fost cazuri când după prima vaccinare persoanele s-au infectat de Covid-19. Probabil, pe parcurs îmi voi schimba părerea, dar în prezent sunt sceptică cu privire la vaccinare.

Tatiana Zabulica, 35 de ani: Sunt pro vaccinare. Dacă oamenii de știința au găsit soluția pentru COVID-19, să profităm de ea. Consider că trebuie să avem încredere în specialiștii din domeniul medical și cât mai puțin să dăm atenție “specialiștilor în toate domeniile”, care comentează de pe canapea.

Natalia Melnic, 45 de ani: Sunt împotriva vaccinării, fiindcă vaccinul care se administrează la noi în Republica Moldova coagulează sângele și oamenii mor din acest motiv. Însă informându-mă, am aflat că vaccinul Pfizer este unul dintre cele mai bune și recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.

Ștefan Purici, 53 de ani: Luând în considerație situația care s-a creat la moment în lume și în Republica Moldova, consider că vaccinarea, alături de respectarea regulilor sanitar-igienice, este unicul mod de a învinge acest virus. Altă ieșire nu este…

Svetlana Tofan, 34 de ani: Sunt împotriva vaccinării, deoarece încă nimeni nu a demonstrat că vaccinarea într-adevăr ucide acest virus și ne apăra de el. Mai mult, sunt sigură că este o experiență științifică. Totodată, medicii nu fac consultări medicale pentru a se asigura dacă persoana dată nu are reacții adverse. De aici încep și cazurile neplăcute.

Liubov Plămădeală, 22 de ani: Eu sunt pro vaccinare, dar îmi este frică de efectele post-vaccin. Or, acesta a fost testat o perioadă scurtă de timp din cauza pandemiei, iar unele substanțe ar putea cumva afecta negativ organismul, de asta mi-e frica cel mai mult. În rest, cred că oamenii ar trebui să se vaccineze, ca să scăpăm mai repede de această maladie care și așa ne-a afectat mult din toate punctele de vedere.

Madălina Tabără, 23 de ani: Sunt de părerea că prea puține studii s-au făcut despre reacțiile adverse pe termen mai lung și vaccinarea în masă, poate, o să ne salveze de virus, dar o să ne îmbolnăvească de alte maladii.

Vera Muntean, 22 de ani: Sunt de acord cu vaccinarea populației, dar nu în acest moment, fiindcă nu sunt sigură de eficacitatea acesteia. Acest vaccin s-a produs foarte rapid, a fost testat prea puțin, de aceea am îndoieli.

În concluzie: câți oameni — atâtea păreri. Deși este vorba de sănătatea noastră, procesul vaccinării pare să se lovească de bariere, în primul rând de ordin emoțional. Lucru, de altfel, ușor explicabil, dacă ținem cont de diferite teorii, inclusiv conspiraționiste, care au inundat, pur și simplu, spațiul informațional…

Doina Purici,
studentă la FJȘC, USM


Articolul precedentAstăzi, soare și temperaturi de peste +15 grade Celsius
Articolul următorSă nu călcăm pe aceeași greblă: acum un an municipiul Soroca a intrat în carantină / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.