Cazul de gripă aviară de la Cureșnița: carantina a fost ridicată, iar restricțiile mai rămân pentru 60 de zile

0
50

Timp de o lună, satul Cureșnița din raionul Soroca, s-a aflat în carantină după ce, la câteva păsări din gospodăria unui localnic a fost depistată gripa aviară. Pentru a gestiona această criză, Consiliul raional Soroca a alocat 60 de mii de lei.

Oamenii nu au avut voie să scoată din sat păsări și produse avicole, iar mașinile erau verificate la ieșire și la intrare în localitate. La punctul de control, autoturismele erau dezinfectate.

Pentru a afla care este situația acum, ne-am adresat șefului ANSA Soroca, Tudor Moraru, care ne-a relatat: „De circulat se poate, restricțiile rămân încă pentru 60 de zile, pentru că monitorizăm adăugator. Pe tot teritoriul Republicii Moldova nu doar în Soroca, se interzice comercializarea păsărilor vii.”

Vă amintim că, la sfârșitul lunii ianuarie, un cetățean din satul Cureșnița, s-a adresat la serviciul Agenției Naționala pentru Siguranța Alimentelor Soroca. După ce s-a confirmat gripa aviară, ca să evite răspândirea bolii, gospodarul a fost nevoit să sacrifice toate cele 190 de păsări pe care le creștea și le-a ars la o margine de sat.

CITEȘTE ȘI:

Gripă aviară la Cureșnița Veche – un gospodar a pierdut 195 capete de pasăre, 2 sate sunt în regim de carantină, iar alte 9 sate se află în Zona de supraveghere

 

 

 

Articolul precedentProtestatarii au blocat intrarea în municipiul Chișinău dinspre Stăuceni
Articolul următorEfim AGACHI: „În trei ani aflați la cârma Consiliului Județean Soroca, am adus la Soroca 42 de proiecte investiționale”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.