Câte 300 de kilograme de cărbune au primit mai mulți bătrâni din raionul Florești / VIDEO

0
633

300 de kilograme de cărbune! De asta se bucură mai mulți bătrâni din satele raionului Florești. Oamenii spun că acești cărbuni le vor ajunge pentru întreaga iarnă, scrie jurnaltv.md

 Donația este din partea poporului olandez, care an de an are grija de persoanele în etate, cele cu dizabilități și familiile cu mulți copii.

Vera Crivorucica, președintele Organizației Centrul Filantropic „Alinare”: „Vreau să vă zic că cel mai important proiect pentru organizația noastră este asigurarea cu cărbune și lemne pentru perioada rece a anului 2022. În total noi vom da la 1.730 de beneficiari cărbune, câte 300 de kg, și câte un metru ster de lemne la 1.700 de persoane.”

Cu fața luminată, bătrânii din Căprești așteptau cuminți cărbunii. Mătușa Elizaveta a venit din satul Domulgeni. Ea spune că acum, cărbunele nici nu este de găsit nicăieri.

Anul acesta, în total 519 tone de cărbune vor fi distribuite în diferite localități ale Republicii Moldova. Poporul olandez donează anual lemne și cărbune bătrânilor, familiilor cu mulți copii, dar și persoanelor cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.