Cât va costa poliţa medicală în anul 2019?

0
241

Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală calculată în sumă fixă, se stabileşte la nivelul anilor 2014- 2018, adică 4056 de lei. Cifra este menționată în proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2019, aprobat ieri de Guvern.

În proiectul legii FAOAM pe anul 2019 este păstrată reducerea cu 50% a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă pentru majoritatea categoriilor de plătitori, persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă de comerţ fără a constitui o formă organizatorico-juridică cu 60% şi cu 75% pentru proprietarii de terenuri cu destinaţie agricolă, în cazul achitării primei ðn termen de până la 1 aprilie 2019. Potrivit proiectului, fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2019 se aprobă la venituri în sumă de 7,3 miliarde de lei 7,5 miliarde de lei, сu un deficit în sumă de 200 de milioane de lei.

De altfel, Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în formă de contribuţie procentuală la salariu şi la alte recompense, calculată pentru categoriile de plătitori prevăzute în anexa nr.1 la Legea nr.1593/2002 cu privire la mărimea, modul şi termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, se stabileşte la 9,0% (cîte 4,5% pentru fiecare categorie de plătitori). Transferurile de la bugetul de stat pentru realizarea programelor naţionale de ocrotire a sănătăţii întru asigurarea bolnavilor cu diabet zaharat cu preparate antidiabetice (injectabile şi orale) sunt prevăzute în sumă de 72,2 milioane de lei sau cu 3,2 milioane de mii lei mai mult (4,7%) faţă de anul 2018.

(tvrmoldova.md)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.