Căscatul, Strănutul, Sughițul, Întinderile de dimineață – să fim cu toții foarte recunoscători corpului nostru pentru acestea

0
161

Dacă cineva credea că căscatul sau strănutul sunt „simple procese biologice”, care fac parte din viața noastră, se greșește amarnic. Or, acestea și multe altele ca ele nu sunt altceva decât niște mecanisme de apărare a organismului.

CĂSCATUL: Scopul principal al căscatului este să răcorească creierul dupa ce a fost supraîncălzit sau supraîncărcat.

STRĂNUTUL: De obicei, stranutam atunci cand căile nazale se umplu cu prea mulți alergeni, microbi, praf sau alte substanțe iritante. Stranutul este modalitatea organismului de a scăpa de acest “gunoi”.

ÎNTINDERILE DE DIMINEAȚĂ: Noi instinctiv ne întindem cu scopul de a ne pregăti corpul pentru sarcinile fizice din timpul zilei. În același timp, intinderile lucreaza mușchii, refac fluxul de sange si ne imbunatatesc starea de spirit.

SUGHIȚURILE: Când mâncam foarte repede si înghițim bucăți mari de mancare sau pur și simplu ne supraincarcam, nervul pneumogastric se poate irita. Aceasta reactie este în strânsă legătură cu stomacul și diafragma. Rezultatul este o portie de sughiț.

Mâine vom continua cu alte „procese”.

SURSA: Internet


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCum să eviți incidentele când mergi pe străzile neiluminate? Recomandările Poliției pentru pietoni și șoferi
Articolul următorMulți părinți se inspiră de la seriale și vedete când își aleg numele copiilor lor. Care sunt cele mai populare variante?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.