Căscatul, Strănutul, Sughițul, Întinderile de dimineață – să fim cu toții foarte recunoscători corpului nostru pentru acestea

0
144

Dacă cineva credea că căscatul sau strănutul sunt „simple procese biologice”, care fac parte din viața noastră, se greșește amarnic. Or, acestea și multe altele ca ele nu sunt altceva decât niște mecanisme de apărare a organismului.

CĂSCATUL: Scopul principal al căscatului este să răcorească creierul dupa ce a fost supraîncălzit sau supraîncărcat.

STRĂNUTUL: De obicei, stranutam atunci cand căile nazale se umplu cu prea mulți alergeni, microbi, praf sau alte substanțe iritante. Stranutul este modalitatea organismului de a scăpa de acest „gunoi”.

ÎNTINDERILE DE DIMINEAȚĂ: Noi instinctiv ne întindem cu scopul de a ne pregăti corpul pentru sarcinile fizice din timpul zilei. În același timp, intinderile lucreaza mușchii, refac fluxul de sange si ne imbunatatesc starea de spirit.

SUGHIȚURILE: Când mâncam foarte repede si înghițim bucăți mari de mancare sau pur și simplu ne supraincarcam, nervul pneumogastric se poate irita. Aceasta reactie este în strânsă legătură cu stomacul și diafragma. Rezultatul este o portie de sughiț.

Mâine vom continua cu alte „procese”.

SURSA: Internet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.