Cartea lui Nicolae Bulat „În căutarea unui mare erou, Generalul Stan Poetaș” a fost distinsă cu aur la Salonul de Carte “EUROINVENT”

0
680

În perioada 21-23 mai la Iași se defășoară Salonul Internațional EUROINVENT 2020, eveniment important, devenit tradițional și ajuns la cea dea XII-a ediție. Evenimentul este împărțit în trei secțiuni: Expoziția de invenții și proiecte, Conferința internațională privind cercetarea inovatoare (ICIR) și Salonul de carte Tehnico-Științifică, Artistică și Literară cu evaluarea publicațiilor științifice. 

„Expoziția promovează creativitatea și inovarea în context internațional, fiind organizată sub egida IFIA International Federation of Inventors’ Associations – și WIIPA World Invention Intellectual Property Associations. Ultima ediție (2019) a etalat peste 500 de invenții și proiecte, din mai mult de 30 de țări, fiind cea mai mare din Estul Europei. La EUROINVENT inventatori și cercetători de top își vor etala ultimele creații în toate domeniile de interes” anunță organizatorii.

La salonul de carte tehnico-științifică, artistică și literară „EUROINVENT” au aplicat mai multe edituri și autori români de pe ambele maluri ale Prutului. Iar pe site-ul organizatorilor a fost publicată lista câștigătorilor, printre care este nominalizată cu aur cartea soroceanului Nicolae Bulat „În căutarea unui mare erou, Generalul Stan Poetaș”. Stan Poetaș a fost general al armatei române, care a ajutat la eliberarea Basarabiei și în special a județului Soroca de trupele bolșevice în 1918.

Amintim că acum un an Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca a lansat la Buzău această carte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.