„Caravana” Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului şi diversităţii ajunge mâine la Soroca

0
83

La Chișinău a început Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului şi diversităţii organizat de Consiliul Europei şi Telefilm-Chişinău. În cadrul evenimentului vor fi proiecții de filme nu doar în capitală ci și în alte orașe, cum ar fi Soroca, Ungheni, Hânceşti, Cahul, Glodeni, Taraclia, Comrat și Căuşeni. 

„Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului şi diversităţii este organizat în contextul celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Europei şi celei de-a 60-a aniversări a Telefilm-Chişinău” menționează organizatorii în comunicatul de presă. 

La noi proiecția va avea loc vineri în Cetatea Soroca (dacă va ploua, cinefilii vor fi așteptați la Palatul de Cultură) de la ora 18:00. Vor fi prezentate două filme documentare: “Goodbye, Olegovici!” Telefilm-Chişinău (Republica Moldova) și “Vina tatălui meu”, France 3 Centre (Franța). Mai jos vedeți trailer-ul filmelor și informații despre ele.

Intrarea este liberă!

Goodbye, Olegovici! Telefilm-Chişinău (Moldova)
E dimineața. Se aud sunete de pași pe un coridor, zgomote de clanță ale unei uși. Câteva secunde mai târziu un bărbat ţipă: „Deșteptarea!”. Aceasta este rutina matinală din penitenciarul pentru minori din Goian. Mișa, un tânăr de 17 ani, se pregătește să iasă din penitenciar după doi ani de detenţie. El îşi face planuri şi speră să trăiască în pace acasă în Şoldăneşti. Mişa iese la libertate…, dar nu poate învăţa ritmul libertăţii. Filmul prezintă destinul lui Mişa timp de circa doi ani.

Vina tatălui meu, France 3 Centre (France)
Abatele Jean-Claude Barreau, în vârstă de 39 de ani, responsabili de novicii din eparhia din Paris, anunţă la începutul lunii septembrie 1971 că a decis să se căsătorească. Acest anunţ va avea repercusiuni dure din cauza responsabilităţilor abatelui Barreau şi faima pe care a obţinut-o ca autor de bestselleruri, în special „Credinţa unui păgân”. 40 de ani mai târziu, fiica sa Chloé analizează această întâmplare care a marcat soarta familiei sale şi percepția de atunci şi de acum a societăţii faţă de celibatul preoţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.