Carantină pentru cetățenii RM care merg în România. Cu excepția studenților

0
146
imagine: radiochisinau.md

 Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Pentru persoanele care vin din aceste state sau zone se instituie măsura carantinei timp de 14 zile. Printre țările enumerate se regăsește și Republica Moldova.

   Măsura de carantina se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor cu statut sau permisiuni speciale. Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

  Reamintim că, studenții și elevii care merg să depună actele la studii în România nu sunt obligați să stea în carantină.

 

 

 

Articolul precedentStart majorării salariilor lucrătorilor medicali
Articolul următorCOVID-19 bate în copii: 463.000.000 de copii, privați de acces la învățământ la distantă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.