Când se pune sarea în piure, de fapt

0
464

Piureul este una dintre cele mai simple mâncăruri. Cu câțiva cartofi, smântână și sare poți găti rapid o garnitură pe care să o servești alături de alte produse. Poate nu sună provocator, însă adevărul e că există unele trucuri ce trebuie respectate când gătești, pentru a te bucura de cea mai savuroasă masă. 

Piureul de cartofi poate fi preparat de orice gospodină. Însă nu toate reușesc să îi ofere aroma și textura care îți lasă gura apă. Chiar dacă este un fel de mâncare ușor în comparație cu altele, trebuie respectate anumite secrete.

De exemplu, nu se folosește orice tip de cartof pentru gătirea piureului. Este recomandat ca soliul de cartof pe care îl folosești să fie unul bogat în amidon. În caz contrar, piureul va căpăta o textură gumoasă sau, în cel mai rău caz, înecăcioasă.

Un rol important în ceea ce privește aroma acestui fel de mâncare îl joacă produsul în care fierbi cartofii. Multe gospodine obișnuiesc să lase cartofii la fiert în apă simplă. Însă lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Desigur, nu te alegi cu punct negru dacă ai acest obicei. Totuși, este mai bine ca tuberculii să fie fierți în smântână lichidă.

Dacă nu folosești smântână la prepararea piureului, o poți înlocui cu lapte cu unt. Indiferent pentru ce variantă optezi, piureul tău va ieși foarte cremos dacă fierbi cartofii direct în acest tip de amestec. Tuberculii absorb grăsimea și aroma bogată a untului și devin, ulterior, după ce îi pisezi, mai pufoși.

Este crucial ca pentru un gust aromat al cartofilor să adaugi sare în smântâna sau în laptele în care îi fierbi încă de la început. Nu neglija acest aspect! Există unele voci care susțin că dacă adaugi sare în lichid, tuberculii vor fierbe mai greu. Însă nu este adevărat, este doar un mit.

Sarea din apa sau în smântâna/laptele cu unt în care fierbi cartofii va aroma tuberculii. Dacă nu adaugi acest ingredient încă de la începutul procesului de fierbere, piureul de cartofi va avea, la final, un gust fad. După ce cartofii au fiert, ai grijă să nu îi amesteci prea mult. Bineînțeles, aceștia trebuie zdrobiți și fărâmițați în mod eficient. Totuși, după ce te-ai asigurat că textura lor este fină, evită să amesteci în compoziție fără un motiv bine întemeiat. Piureul de cartofi va avea o textură lipicioasă și își va pierde din consistență.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.