Dacă săptămâna trecută se părea că fotbaliștii echipei Prietenia Agro sunt pe calea cea dreaptă și că anul acesta medaliile de aur și titlul de campioni nu le mai poate scăpa, acum nimic nu mai este clar. Or, rezultatele etapei cu numărul 12 nu doar au fost neașteptate, în unele cazuri, dar au și încurcat ițele celor care iubesc pronosticurile.
Astfel, liderul, care părea incontestabil, a pierdut, fără drept de apel, la Visoca și și-a diminuat întrucâtva șansele la câștigarea campionatului. Acum orice pas greșit ar însemna și un adevărat fiasco pentru echipa pregătită de unica doamnă-antrenoare de fotbal din raion, Maria Tașnic. În această etapă și sorocenii și-au pus cruce pe șansele la titlu și este foarte posibil ca, după mulți ani, orășenii să rămână chiar și fără medalii. Pe de altă parte, bucură pofta de joc a fotbaliștilor din Rublenița și Visoca, care au decis să trântească serios cu ușa și să pună bețe în roatele favoriților. Iată și rezultatele tehnice ale etapei:

  • RULTEHCOM-SOROCA: 4-1;
  • VISOCA-PRIETENIA AGRO: 5-1;
  • STEAUA-STOICANI: +:- (3-0);
  • BĂDICENI-RUBLENIȚA: 0-6.

Așadar, cu două etape până la final, lucrurile s-au încurcat serios și este greu să pui mâna în foc pentru cineva. Un lucru pare cert: echipa din Rublenița, care a făcut o figură frumoasă în acest an fotbalistic, are doar șanse teoretice la medalii — este nevoie de o minune ca elevii lui Ilie Manea să urce pe podium. La rândul lor, și fotbaliștii de la Visoca n-au putut ține ritmul și de pe acum se poate gândi la sezonul viitor. În ceea ce privește pretendentele reale la un complet de medalii, lucrurile stau astfel: Prietenia Agro depinde foarte mult de propriile evoluții — liderul mai are de jucat cu Bădiceni acasă și cu Rublenița, în deplasare. Steaua are două meciuri foarte grele acasă, cu Visoca și RulTehCom. Fotbaliștii din Șolcani au trei puncte garantate, dat fiind faptul că formația din Stoicani s-a retras din competiție și un meci în deplasare, la Racovăț. Sorocenii, la rândul lor, au meci acasă, cu Rublenița, și termină campionatul în deplasare, la Bădiceni. În mod normal, fără mișmașuri și fără aranjamente clasamentul final ar putea arăta, în opinia mea, întru-un final astfel: locul I și titlul de campioană — Prietenia Agro, locul II — Steaua și Soroca pe locul III. Până la urmă însă, este doar o părere, or, vorba ceea, balonul este rotund și se pot întâmpla multe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.