Cadouri din Germania pentru copiii din Soroca

0
171

Sute de copii din Germania au trimis cadouri semenilor lor din Republica Moldova. Acestea ajung în mai toate colțurile țării noastre prin intermediul Caravanei de Crăciun, desfășurate de mai multe organizații din Germania, în parteneriat cu Rotary Club Chișinău.

La Soroca, împărțirea cadourilor s-a transformat într-o adevărată sărbătoare de Crăciun, cu cântece și poezii. „Cadourile sunt făcute de copiii din Germania. Ei donează o jucărie, iar părinții adaugă alte lucruri ca să iasă un cadou frumos de Crăciun. Astfel încercăm să transmitem zâmbetul copiilor din Germania celor din Republica Moldova, iar copiii învață să fie solidari, să împartă bucurie, să transmită din inimă că vine Moș Crăciun, o sărbătoare a inimii, a iubirii, a păcii”, menționează Renate Weber, una dintre reprezentantele organizatorilor din Germania.

La Soroca au fost aduse 700 de pachete, dintre care 200 vor fi distribuite copiilor din grădinițe, iar 500 au fost împărțite copiilor adunați în Palatul de Cultură din toate colțurile raionului. Deși nu se cunosc personal și locuiesc la mii de kilometri distanță, copiii se bucură nespus, unii pentru că au făcut un gest frumos, alții că au parte de cadouri.

Maia Dascăl, elevă în clasa a VII-a la gimnaziul Zastânca, este printre beneficiari. “Sunt foarte bucuroasă și fericită. Nu știu ce am în această cutie, dar sunt foarte recunoscătoare că am primit acest cadou. Le mulțumesc mult copiilor din Germania”, spune Maia. Cuvinte de recunoștință exprimă și Carolina Bugai din Cosăuți, care de asemenea a primit un cadou: “Mulțumesc din suflet copiilor care s-au gândit la noi și ne-au trimis cadouri. Suntem foarte bucuroși”. Organizatorii au început evenimentul cu o colindă, iar mai apoi i-au provocat pe copiii. Bucuroși, tinerii soroceni au cântat și au recitat poezii, în semn de recunoștință pentru gestul germanilor.

Potrivit organizatorilor, șase tiruri cu cadouri din Germania au ajuns în acest an în Republica Moldova și sunt distribuite în mai multe regiuni din țară. Copiii care primesc aceste cadouri sunt selectați de autoritățile publice locale, mai menționează organizatorii. Copiii din Germania trimit asemenea colete și semenilor din România, Ucraina, Bulgaria.

Acțiunea se desfășoară de 18 ani și este realizată de organizațiile Ladies Circle Deutschland, Round Table Deutschland, Old Tablers Deutschland, Tangen Club Deutschland, UND FREUNDE și Side by Side, în parteneriat cu Rotary Club Chișinău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.