Buzăul şi Soroca „au rupt” frontierele!

0
69
Consiliul județean Buzău
Consiliul județean Buzău

O experiență memorabilă a avut un grup de profesori de la IPLT „Ion Creangă”, Soroca, la începutul lunii noiembrie, aflându-se într-o vizită de răspuns la colegii de breaslă de la CN ”M. Eminescu” din Buzău, România, urmare a parteneriatului educațional, semnat la 16.09.2017.

Impresionante, profunde și creative au fost toate activitățile realizate în acest context, deoarece buzoienii au organizat un program divers, dar conturat de punctualitate și reflecție. Ospitalitatea gazdelor (CNME, director dna Camelia Voicu) a sensibilizat participanții vizitei prin ofertele propuse. Emotivă a fost întâlnirea de la CJ Buzău, cu un mesaj de frățietate al președintelui C. P. Neagu. Un feed-bac pe măsura așteptărilor au avut orele demonstrative realizate de profesorii CNME Buzău. De remarcat a fost lecția transdisciplinară la istorie — literatură română — chimie, dar și celelalte ore diseminate în contextul unui schimb de experiență. Continuarea acestor discuții a fost realizată la Casa Corpului Didactic, Buzău, unde profesori din ambele echipe au participat la un stagiu de formare cu tema „Metode interactive de predare”.

A doua zi au urmat vizite la Primăria municipiului și Inspectoratul Școlar Județean Buzău, generând emoții trăite la superlativ, dar și o claritate asupra unui tumult de întrebări apărute înaintea acestui parteneriat. O contopire de suflete s-a simțit în cadrul vizitei la Fundația „Sf. Sava” de la Buzău, unde preaiubitul părinte Mihail Milea ne-a cucerit prin mărinimia Preacucerniciei Sale, organizând o serată cu mireasmă de rugăciune și nemurire.

Clipe de neuitat, înscrise în galeria amintirilor eterne, le-am trăit vizitând Rezervația Ulmet, comuna Bozioru — o adevărată oază de minuni naturale — cu arbori seculari, trovanți impresionanți, natură pe alocuri sălbatică, neatinsă de mâna omenirii. Într-un cuvânt, am văzut cu ochii noștri vestita Împărăție a Luanei. Am cunoscut, ceva mai înainte, istoria frumoasă a acestor locuri din cartea „Țara Luanei” scrisă de M. Sălcuțan, lansată și la Soroca în luna septembrie a acestui an.

Acest parteneriat, creionat de diversitate, tenacitate, emoții trăite în unison, s-a încheiat cu o festivitate de zile mari. Definită printr-un singur cuvânt ales de participanți — poveste, vis, bucurie, unison, tradiție, experiență, frățietate, stagii — acesta alcătuind o frumoasă salbă de mărgăritare, adusă acestei colaborări. Aducem mulțumire colegilor din Buzău și recunoștință administrației IPLT „I. Creangă” pentru această oportunitate.

În numele profesorilor semnează
Olga Gherghelijiu,
director adjunct educație


Articolul precedentLăsați telefoanele și “Hai la joacă”!
Articolul următorUn pedagog a ajuns la spital după un incident cu autobuzul școlar
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.