Bugetarii cu salarii mai mici de 3500 de lei vor beneficia de plăți compensatorii

0
359

Cuantumul plăților compensatorii în sectorul bugetar ar urma să fie majorat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, salariații din unitățile bugetare care, după intrarea în vigoare a prevederilor ce vizează majorarea cuantumului plăților compensatorii, vor avea un salariu lunar mai mic de 3500 de lei (circa 175 de euro), calculat pentru o funcție cu durata normală a timpului de lucru, vor putea beneficia de plăți compensatorii.

Cuantumul salariului minim garantat în sectorul bugetar pentru 2022 a fost stabilit în valoare de 3100 de lei.

Implementarea prevederilor proiectului va necesita mijloace financiare în mărime de 136 de milioane lei, pentru anul în curs, care vor fi acoperite din fondul prevăzut în bugetul de stat.


Articolul precedentHavuzul din centrul municipiului Soroca și-a revenit din hibernare
Articolul următorSondaj: Unde planificați să mergeți la odihnă?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.