Biblioteca pentru copii „Steliana Grama” din Soroca împlinește astăzi 75 de ani

0
169

Astăzi, 14 iunie 2022, biblioteca pentru copii „Steliana Grama” din municipiul Soroca împlineşte 75 de ani de la fondare. În anul 2009, biblioteca a primit numele care-l poartă și astăzi, iar de atunci se află mereu într-o continuă schimbare. Biblioteca este mică dar frumoasă, sufletul ei sunt copiii energici, creativi şi mereu în căutare, iar bunătatea cugetului lor luminează gândirea.

„Biblioteca noastră pentru copii „Steliana Grama” este un loc de regăsire a frumosului, consideră bibliotecara Maria Purici. Oricine ar intra în bibliotecă, copil sau vârstnic, noi bibliotecarii, îi ajutăm să înţeleagă că biblioteca e un întreg univers dedicat regăsirii de sine. După implicarea în proiectul Novateca, biblioteca a fost dotată cu tehnologii moderne, calculator, tablete, XBOX cu jocuri pentru copii, cu o ludotecă pentru copii de a petrece timpul liber în bibliotecă.”

Biblioteca pentru copii „Steliana Grama” este un centru comunitar care oferă diverse servicii moderne având ca scop satisfacerea cerinţelor utilizatorilor. Bibliotecarele Maria Purici şi Nadejda Borozan sunt cele care ghidează utilizatorii în lumea inovaţiilor cu serviciile inovative, implicarea în proiecte educaţionale, iniţierea de parteneriate, acţiuni de voluntariat, activităţi cultural-educative organizate atât cât în incinta instituţiei cât şi înafara acesteia.

„Biblioteca este un spaţiu călduros, colorat şi confortabil unde se îmbină cartea şi calculatorul, crede Nadejda Borozan. Bibliotecarii sunt cei care comunică permanent cu APL şi comunitatea. Toate serviciile oferite de către bibliotecă sunt bazate pe necesităţile utilizatorilor. Pe parcursul anilor de activitate a instituţiei biblioteca a devenit un loc sigur pentru studiu şi petrecere a timpului liber.”

Dacă doreşti să te joci, să deprinzi dialogul, să înveţi a-ţi exprima emoţiile, să-ţi realizezi fanteziile, vin-o și tu la biblioteca pentru copii „Steliana Grama”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.