Biblioteca – loc de socializare a membrilor comunității

0
88

  De-a lungul timpului, biblioteca a fost considerată o memorie a umanității, rolul ei principal fiind acela de a aduna și păstra întreaga producție editorială și culturală a unei noțiuni. Astăzi fără a-și pierde dimensiunea culturală, biblioteca a devenit o instituție cu un rol mult mai activ în mediul social care asimilează și reflectă prin colecțiile și serviciile oferite modificările de la nivelul societății.

      În prezent biblioteca sătească Egoreni nu numai împrumută o carte, dar ea ascultă vocea comunității și abordează necesitățile acesteia. Organizarea modernă a bibliotecii depinde de foarte mulți factori ca: baza materială a instituției, starea patrimoniului locativ, completarea fondului de carte și a.

   Rațiunile semnalate reprezintă pentru comunitatea rurală motive de a-și asuma deciziile cele mai raționale pentru a participa la gestionarea faptelor spirituale, pentru a menține un echilibru, asigurând funcționarea normală a sistemului de educație permanentă care o desfășoară biblioteca în activitatea sa.

       Mulțumită susținerii și generozității Primăriei satului Egoreni – dlui. primar Victor Mutruc,  dnei. contabil șef  Vera Cebotari, consilierilor locali am reușit să ne atingem obiectivele propuse. Mă simt onorată și mândră că am fost sprijinită prin contribuția adusă la abonarea bibliotecii la cele 14 titluri de publicații seriale, îmbogățirea fondului de carte cu 80 titluri, dotarea bibliotecii cu mobilier nou 10 scaune, 6 mese în sumă de 15000 lei.

         Mă bucură nespus de mult și faptul că relațiile noastre de colaborare sunt în deplină înflorire. Dați-ne voie să vă asigurăm că nu vor lipsi ocaziile să vă susținem și mai departe în diferitele modalități de desfășurare a schimbărilor care își vor găsi concretizarea în inițierea unor noi programe, proiecte și strategii.

Bibliotecar principal: Petraș Ludmila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.