BC „SOROCA BASCHET” a acces în finala campionatului republican!

0
418

După două victorii mai mult decât convingătoare, elevii antrenorului Serghei Crudu aveau dreptul să viseze frumos — adică, să câștige și cel de-al treilea meci și să acceadă în finala campionatului Republicii Moldova, Liga I și să lupte pentru medaliile de aur. Ce-i drept, înaintea meciului decisiv sorocenii nu dădeau semne de euforie…

Serghei CRUDU, antrenorul echipei BC „SOROCA BASCHET”: „Fără îndoială, ne dorim și astăzi să câștigăm și să punem punctele pe „i”, dar… mingea este rotundă și se poate întâmpla orice. Venim după două victorii consecutive și avem moralul bun. Aceasta, însă, nu înseamnă cu nu ar putea fi și surprize. Un lucru îl pot spune cu certitudine — cred în jucătorii mei și am toate motivele să sper într-un rezultat bun”.
Începutul meciului nu a fost unul foarte bun pentru gazde, sorocenii „trezindu-se” doar în al doilea sfert al partidei. În schimb, după aceasta elevii lui Serghei Crudu au ținut frâiele meciului în mâini până la finalul celor 40 minute de joc. Parafrazând limbajul fotbalistic, am putea spune că meciul a decurs în direcția unui singur coș. Rezultatul partidei a fost unul foarte sever pentru oaspeți, 117:84, și astfel formația soroceană a încheiat toate conturile cu studenții din capitală.

Nicolae SINIȚCHI, căpitanul echipei BC „SOROCA BASCHET”: „Astăzi am avut un moral bun, chiar dacă am început greu meciul. Până la urmă, grație jocului bun în apărare și experienței majorității componenților echipei, victoria a fost de partea noastră. Eu, de exemplu, joc baschet de peste 20 de ani”.
Iacob HUGGS, baschetbalist american, component al echipei sorocene: „Sincer vorbind, nu m-am așteptat la alt rezultat, or eram convins că dacă ne vom concentra foarte bine și vom fi disciplinați victoria nu ne va scăpa”.
Vsevolod STAHURSCHII, jucător BC „SOROCA BASCHET”: „Sunt foarte bucuros de acest succes al echipei noastre și recunosc că nici nu am așteptat alt deznodământ. Mă antrenez la domnul Crudu de șapte ani și consider acest succes bine meritat”.
Astfel, studenții din capitală au pierdut al treilea meci în compania sorocenilor și, implicit, maximum la ce mai pot spera este lupta pentru medaliile de bronz.
Olga MACOVCHINA-COTOVA, antrenoarea echipei UTM: „Ne-am opus gazdelor cum am putut, dar… baschetbaliștii noștri sunt deprinși să joace pe terenuri mai mari decât la Soroca. Până la urmă însă, sorocenii sunt mai experimentați și au meritat acest succes…”.
Serghei CRUDU, antrenorul echipei BC „SOROCA BASCHET”: „Sunt foarte satisfăcut de acest succes și îi felicit pe elevii mei pentru efortul depus. Un cuvânt aparte de mulțumire adresez unicului nostru sponsor, Consiliului raional Soroca, dar și stimaților noștri veterani care, prin prezența lor la meciurile de acasă, ne dau o doză importantă de optimism”.
Felicităm baschetbaliștii de la BC „SOROCA BASCHET” cu acest succes de răsunet și le dorim baftă în meciurile pentru medaliile de aur. Ne dăm seama că vor urma meciuri grele, dar credem în forța colectivului și credem că sorocenii vor câștiga titlul de campioni și medaliile de aur! Vă reamintim că pentru cel de-al doilea loc în marea finală luptă echipele din Bălți și Sângerei.

Text și Foto ale tinerilor ziariști de la LT „A. S.Pușkin” — Anastasia Gonceariuc, Foca Șerban, Bogdan Ciutac, Oleg Romașcan, Nikita Pavlenco Materialul a fost pregătit în cadrului Proiectului finanțat de Agenția Elvețiană de Dezvoltare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.